Megszólalt a tömegbaleseten dolgozó autómentő: "Mindannyian azt hittük, rengeteg lesz a halott"

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Lakatos Péter -
autómentő baleset tömegkarambol M1 tömegbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas tömegszerencséltenség történt szombaton az M1-es autópályán. A porfelhő miatt kialakult balesetben 41 gépjármű volt érintett, rengetegen megsérültek és egy férfi életét vesztette.

A helyszínre riasztott autómentők munkatársai először nem akartak hinni a szemüknek, de amikor meglátták a számtalan, felismerhetetlenségig összeroncsolódott autót, szinte biztosra vették, hogy alig lesz túlélő.

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Lakatos Péter

"Amikor megláttuk a roncsokat egymásra néztünk a kollégáimmal, mindannyian azt hittük, rengeteg lesz a halott. Voltak olyan autók, amikből semmi nem maradt, azokból lehetetlen lett volna élve kimászni. Óriási szerencse, hogy ezeket a járműveket a vezetőik, utasaik még az előtt el tudták hagyni, hogy újabb autók csapódtak volna beléjük" – mesélte a Blikknek Szász Dávid.

A szakember elmondta, hogy darus emelőkocsikat kellett kérniük a mentéshez és több városból is riasztották a kollégákat, Biatorbágytól kezdve Budapesten át még Kecskemétről is érkeztek autómentők.

– zárta szavait Szász.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.