Orrfolyással feküdt le a 3 éves kislány, és soha többé nem ébredt fel

gyermekhalál halottkém halál rejtély boncolás halál oka Manchester
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 3 éves kislány lefekvéskor - egy kis náthát leszámítva - még egészségesnek tűnt, ám amikor másnap reggel a bátyja szerette volna felébreszteni, a kis Eva már halott volt. 

Az oldhami Eva Rydings-t tavaly június 11-én reggel holtan találták az ágyában: a kislányt hányás vette körül. A Rochdale-i halottkém hétfőn (március 13-án) által lefolytatott vizsgálat során kiderült, hogy a hároméves gyermek „egészségesnek" és „normálisnak" tűnt előző este 8 óra körüli lefekvés előtt, kivéve az enyhe orrfolyását.

A vizsgálat során kiderült, hogy Éva egy kihúzható ágyon aludt, amely enyhén ferde volt, ami azt jelenti, hogy a feje valószínűleg magasabb szögben feküdt, mint teste többi része. A matracot „nagyon puhának" minősítették, de Joanne Kearsley halottkém szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy ez hozzájárult volna Eva halálához, a jelentés szerint a gyermek ismeretlen okból halt meg.

Eva egyik gyámja, Shaun Casey a Manchester Evening Newsnak nyilatkozva azt mondta, hogy a kislány „szerette az életet", és még sok minden állt előtte.

„Öt hetes korában került hozzánk, és igazi kis apa lánya volt" – tette hozzá. „Szeretett a farmra járni az anyjával és a húgával. Mérges volt Peppa malac miatt. Alig várta, hogy elkezdje az iskolát."

Az apa azt is elmondta, hogy az Eva júniusi, megmagyarázhatatlan halála óta eltelt hónapok „kemények" voltak, és a család továbbra is keresi a választ, hogyan tudott a kislányuk egészségesen lefeküdni, és azután soha fel nem ébredni.

Dr. Gemma Petts gyermekpatológus konzultáns, aki Eva boncolását végezte, azt mondta, hogy „számos vírus" nyomait találta, köztük a tüdőgyulladásét is, de ez „normális", és nem hiszi, hogy ez elég elég lett volna a gyermek halálához.

Eváról a másik gyámja, Deborah Casey azt mondta, hogy "a korosztályának sokkal okosabb, életvidám lány" volt.

A gyermek halálát kiváltó ok továbbra is ismeretlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.