A Pest vármegyei közlekedési vizsgálók azM1-es autópályán történt halálos tömegszerencsétlenség vizsgálatához kérnek segítséget.

Szörnyű tömegbalesetet okozott a homokvihar az M1-es autópályán szombaton. 41 gépjármű volt érintett, egy férfi elhunyt, 39-en megsérültek, ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset okozása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása – szakértők bevonásával – megkezdődött.

Tömegbaleset az M1-esen: kibogozhatatlannak tűnik a káosz, szemtanúk segítségét kéri a rendőrségForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Lakatos Péter

A rendőrség ennek érdekében kéri, jelentkezzen, aki a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép- vagy videófelvétellel rendelkezik! A rendőrség egy külön erre a célra elkülönített elektronikus postafiókot hozott létre, a jelentkezéseket az m1baleset@pest.police.hu e-mail-címre várják!