Fagy és hózápor: ilyen időjárásra számíthatunk a jövő héten

Forrás: Thinkstock -
időjárás hózápor előrejelzés
Jövő héten akár hózápor is érkezhet az országba, az elmúlt napok fagyos éjszakái pedig súlyos károkat okoztak a gyümölcsösökben – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzése alapján.

Múlt héten hirtelen lehűlés következett be az országban egy sarkvidéki eredetű léghullám érkezése miatt.

Éjszakánként sok helyen fagypont alá is esett a hőmérséklet, a mínusz 1, mínusz 7 fokos fagyok pedig súlyos károkat okoztak a gyümölcsösökben.

Miskolc térségében fagyvédelem nélkül a kajsziban nagy a fagykár, az őszibarackban egyelőre még nem látszik a mértéke. A Szeged környéki őszibaracktermelők közül sokan sikeresen védekeztek a fagykár ellen.

Fagy és hózápor: ilyen időjárásra számíthatunk a jövő héten Forrás: Thinkstock

A következő napokban átmeneti felmelegedés után újabb lehűlés érkezik, a jövő hét közepéig már csak 5 és 10 fok között alakulnak a maximum értékek.

Hétfőtől ismét éjszakai fagyok várhatók, helyenként mínusz 5 fok alatti értékek is lehetnek. Csütörtökön és pénteken várható még csapadék, a jövő héten ismét előfordulhatnak hózáporok.
Vasárnaptól keddig nagy területen lesz erős, többfelé viharos az északias szél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.