Jó hír: kibővítik a rezsicsökkentést

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Kormányinfó rezsi rezsicsökkentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kormány bejelentette, hogy a költségvetési tervek alapján fenntartható a jelenlegi lakossági rezsicsökkentés.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón elmondta, hogy az átlagfogyasztásig az árak nem változnak: a gáz ára 102 forint/m3, míg az áram 36 forint/KWh marad. Felette a gázért 752,5 forintot, az áramért 70,1 forintot kell fizetni köbméterenként és KWh-nként.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás rámutatott, hogy az energiaárak emelkedése nehézséget jelent a gazdaságnak, ezért a kis- és középvállalkozások számára lehetővé teszik, hogy a jelenlegi piaci áron új szerződéseket kössenek. Összesen 14 ezer ügyfélnek nyújtanak segítséget, köztük vállalkozásoknak és kisebb önkormányzatoknak. A könnyítés értelmében a gázt 10 forinttal olcsóbban, az áramot 80 forint alatti tarifával kaphatják. A bejelentett intézkedés az MVM számára 19-20 milliárd forintos veszteséget jelent – írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.