Információk derültek ki a szlovákiai buszbaleset áldozatáról

Forrás: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok -
halál buszbaleset Szlovákia
Magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában a D2-es autópályán, a balesetnek egy halálos áldozata van.

Budapesti és miskolci magyarok, "feltehetően nyugdíjasok" utaztak a buszon, összesen 59-en - mondta Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában. Hozzátette: az utaslista az autóbuszban van, így nehezebb összeírni, hogy pontosan hányan és kik utaztak a járművön. A szlovákiai magyar buszbaleset sérültjei közül tízet szállítottak a pozsonyi egyetemi kórházba (UNB), közülük nyolc ember állapota kritikus - közölte az egészségügyi intézmény igazgatója a szlovák hírügynökséggel hétfő délután.

Jókút, 2023. május 15. Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek. MTI/TASR/TASR/Michal Svítok Forrás: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok

A többi sérültet a malackai (Malacky), nagyszombati (Trnava) és a szakolcai (Skalica) kórházakban látták és látják el. Az M1 aktuális csatorna tudósítója arról számolt be, hogy Pozsony három kórházába szállították a súlyos és közepesen súlyos sérülteket. A baleset helyszínéhez közeli Malackában, a tűzoltólaktanyában egy krízisközpontot alakítottak ki, oda érkezik majd a könnyű sérültekért indított mentesítő busz - írja az MTI.

A balesetnek egy halálos áldozata van, a noviny.sk információi szerint az elhunyt egy 56 éves férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.