Tina Turner halála előtt 2 hónappal azt írta: „Veszélybe sodortam magam, mert nem voltam hajlandó szembenézni a valósággal"

Forrás: AFP/Bertrand Guay -
Tina Turner világsztár veseelégtelenség énekesnő magas vérnyomás
Május 24-én hunyt el a rock and roll királynője, Tina Turner. Bár halála okát nem hizták nyilvánosságra, 2 hónappal halála előtt arról posztolt, hogy megbánta, hogy nem vette komolyan a magas vérnyomását, ami veseelégtelenségez vezetett.

A 83 éves Turner a Nemzetközi Vese Világnapon, március 9-én beszélt egészségügyi küzdelmeiről, és elárulta, hogy „súlyos veszélynek" tette ki magát, mivel nem vette komolyan 1978-as magas vérnyomás diagnózisát.

"A veséim annak az áldozatai, hogy nem vettem észre, hogy a magas vérnyomásomat hagyományos gyógyszerekkel kellett volna kezelni" - írta Turner. „Nagy veszélybe sodortam magam azzal, hogy nem voltam hajlandó szembenézni a valósággal, hogy napi, egész életen át tartó gyógyszeres terápiára van szükségem".

Tina Turner 2023. május 24-én hunyt el Forrás: AFP/Bertrand Guay

Az énekesnő szerdán hunyt el svájci otthonában, az azonban továbbra sem világos, hogy a veseproblémái közvetlenül hozzájárultak-e a halálához.

Turner márciusi bejegyzése bepillantást enged utolsó, küzdelmes napjaiba: "Túl sokáig hittem abban, hogy a testem egy érinthetetlen és elpusztíthatatlan bástya."

A Guardiannek áprilisban adott interjút a világsztár, aki a beszélgetésben elárulta, hogyan szeretné, ha emlékeznének rá: „A rock 'n' roll királynőjeként. Olyan nőként, aki megmutatta más nőknek, hogy helyes, ha a saját feltételeik szerint törekednek a sikerre", és azt is hozzátette, hogy nem fél a haláltól.

Arra a kérdésre, hogy mi ijeszti meg az öregedésben, így válaszolt: „Semmi. Az egész élet egy kaland, és én minden napot átölelek és elfogadok azzal, amit hoz" - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.