Mécsesek és virágok Suhajda Szilárd egykori iskolájában: így emlékeztek Békéscsabán a hegymászóra

Mount Everest hegymászás általános iskola Békéscsaba Suhajda Szilárd
Vasárnap este gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra a hegymászó egykori iskolájában. A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában virágokat és mécseseket helyeztek a Mount Everesten eltűnt hegymászó képe mellé.

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést. Kleind Dávid korábban elmondta, felelőtlenség lenne bármit állítani arról, mi történhetett a hegymászóval.

Szilárd egykori általános iskolájában, Békéscsabán gyertyagyújtással emlékeztek meg a hegymászóról.

Mécsesek és virágok Suhajda Szilárd egykori iskolájában: így emlékeztek Békéscsabán a hegymászóra Forrás: MTI/Lehoczky Péter

Az iskola a Facebook-oldalán egy idézetet is közölt Suhajdától:

"A hegymászás számomra az önmegvalósítás csodálatos lehetősége. Egy élhetetlen világba lépsz be, ahol éppúgy lelsz békére és mennyei szépségre, mint pokoli sötét erőkre és sziklakemény, fagytól zord, üres sötétségre. Egyszerre vesz körül a Minden és a Semmi. A teljesség és az üresség. És mindazon csoda által, ami a szemed elé tárul, minden nehéz lélegzet, minden újabb lépés közelebb visz saját magad teljesebb megismeréséhez. Nem csak az ismeretlen és a világ felfedezését jelenti odafent lenni: önmagad megismerését is. Az ember elveszik és magára talál: a test és lélek új állapotait ismered meg. Újjáértelmeződik múlt, jelen és jövő. Újjászületsz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.