Új fejlemény: Roncsokat találtak a Titanic közelében az eltűnt merülőhajó utáni kutatás közben

Forrás: AFP/Handout -
Titanic merülőhajó roncs
Roncsokat találtak a Titanic közelében az eltűnt Titan merülőhajó utáni kutatás közben - közölte az amerikai parti őrség csütörtökön a Twitteren.

A roncsokat a keresési területen belül fedezték fel egy távvezérlésű víz alatti robot segítségével, és jelenleg is vizsgálják - tette hozzá a parti őrség. A tájékoztatás nem terjedt ki további részletekre, így arról sem írtak, hogy szerintük a Titanhoz köthetők-e a törmelékek. Az ügyben később sajtótájékoztatót tartanak.

Roncsokat találtak Forrás: AFP/Handout

David Mearns,a merülőhajón lévő utasok ismerőse, aki maga is merülési szakértő, a BBC brit közszolgálati műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy a roncsdarabok között azonosították a Titan egyik talprészét és hátsó borításának egy darabját is.

A Titan vasárnap indult útnak öt emberrel a fedélzetén, eredetileg kevesebb, mint félnaposra tervezett útjára a Titanic roncsaihoz, mintegy 96 órára elegendő és feltételezések szerint mostanra elfogyott oxigéntartalékkal. A turisztikai célokra használt búvárhajón tartózkodott a tulajdonos OceanGate tengeri kutatóvállalat alapítója, egy brit felfedező, egy francia búvár, valamint egy pakisztáni üzletember és fia is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.