Szakértők spórolási tippjei: hozzuk ki a legtöbbet a keretünkből

Forrás: Shutterstock -
szakember hulladék keret tipp minimalizálás
A vásárlástól kezdve a hulladék minimalizálásáig a szakemberek tudják, hogyan csökkenthetik a vásárlási költségünket. Íme a tippjeik. 

Már az élelmiszerek vásárlásakor is sok pénzt takaríthatunk meg, de az előkészítésükkor és a tárolásukkor is spórolhatunk, ha helyesen végezzük. A szakértők megosztották a legjobb tippjeiket, amikkel több pénz maradhat a zsebünkben.

Cseréljük le a termékeket

Felejtsük el a márkahűséget - ezt javasolja Suzanne Mulholland, aki egy olyan szakácskönyvet is kiadott már, melyben spórolós recepteket ajánlott. Arra hívja fel a figyelmet, hogy sem a lisztben, sem az olajban nem fogunk jelentős különbséget észlelni akkor, ha nem márkás terméket veszünk, az árukban ugyanakkor igen. Egy másik szakértő pedig azt javasolja, ha sokat sütünk otthon, akkor vaj helyett inkább használjunk olajat.

Forrás: Shutterstock

Készítsünk tervet

A legtöbb ember nem tervezi meg előre, hogy milyen ételeket fog főzni a hét folyamán, pedig ez segítene abban, hogy a megvásárolt hozzávalókat maradéktalanul felhasználjuk. Az első fontos lépés, hogy készítsünk abból ételt, amit otthon találunk, a későbbiekben pedig készítsünk listákat, és minden vásárláskor ragaszkodjunk azokhoz a termékekhez, amiket felírtunk magunknak.

Hozzuk ki a legtöbbet az élelmiszerekből

A helyes tárolás sokat segít abban, hogy a lehető legtovább maradjanak frissek a hozzávalók, így kevesebb megy közülük kárba. A zacskós salátákra a szakértő tippje a következő: mossuk meg alaposan, és hagyjuk egy kicsit ázni hideg vízben, mert ettől tovább marad ropogós. Az áztatás után terítsük konyharuhára, hogy megszáradhasson, ugyanis vizesen eltéve hamarabb megromlik. A friss fűszernövényeket lefayaszthatjuk, de ugyanezt megtehetjük a kissé túlérett banánnal is.

Használjunk fel minden részt

Ha mondjuk húslevest készítünk, amelybe sok zöldség kell, akkor ne dobjuk ki ezeknek a héjait és a levágott végeket, hanem főzzünk belőlük alaplevet, amit lefagyaszthatunk, így legközelebb már sokkal könnyebb dolgunk lesz. Legyünk kreatívak - írja az Independent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.