Komoly büntetés várhat ránk - az önkiszolgáló kasszákkal kapcsolatban figyelmeztet az ügyvéd

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Dusan Petkovic/Shutterstock. No use without permission./Dusan Petkovic -
szupermarket önkiszolgáló kassza törvénysértés
Az önkiszolgáló pénztárak nagyszerű megoldást nyújtanak a vásárlóknak ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan letudják a vásárlást. Vannak azonban olyanok, akik kihasználják, hogy szabad kezet kapnak a termékek vonalkódjainak leolvasásakor és előfordul, hogy olyan dologra vetemednek, ami már törvényt sért. 

Egy nő írt a News.com.au Sisters In Law című lapjában az egyik barátjáról, akivel megtörtént a következő eset. Elmesélte, hogy amikor barátja az önkiszolgáló pénztárakat használja, akkor rendszeresen a drágább gyümölcs és zöldség – például avokádó – kódja helyett egy jóval olcsóbb zöldség kódját írja be, például a hagymáét. A barát úgy véli, hogy ez nem minősül lopásnak, mivel fizet a termékekért, és állítása szerint a szupermarketek beszámítják az önkiszolgáló kasszák csalás költségeit a költségvetésükbe, mert "mindenki így csinálja".

Kreatív vásárlás vagy törvénysértés? Megszólalt az ügyvéd az önkiszolgáló kasszák használatával kapcsolatban Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Dusan Petkovic/Shutterstock. No use without permission./Dusan Petkovic

Az ügyvédek erre határozott választ adtak: nem számít, hogyan próbálja a barátja igazolni a viselkedését, az a megtévesztő magatartás, amikor szándékosan nem fizeti ki az adott termék teljes árát, törvénybe ütközik - írja a Mirror.

"A barátja technikája, ahogyan az önkiszolgáló pénztárat használja, alulfizetéssel becsapja a rendszert. Csalárd viselkedése csak egy a sok trükk közül, amelyeket az önkiszolgáló tolvajok bevetnek, hogy elkerüljék a fizetést" - tette hozzá az ügyvéd.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy "olyan kifogást, mint az avokádó összekeverése a hagymával, valószínűleg senki nem fog elhinni a személyzet tagjai körül, ha a barátját végül elkapják, komoly büntetés vár rá."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.