Az MH370-es maláj utasszállítónak 2014 márciusában veszett nyoma 239 emberrel a fedélzetén. Egészen idáig a gép roncsai nem kerültek elő, ám kilenc évvel a rejtélyes tragédia után úgy tűnik, megtalálhatták az eltűnt maláj gépet. Most szakértők azt állítják, egyetlen ember életben maradhatott az utasszállítón és órákig egyedül repült a szellemgépen. 

Egy repülési szakértő szerint a másodpilóta életben maradhatott az eltűnt maláj gépen - írja a Mirror nyomán a Bors.  Úgy véli, MH370 másodpilótája órákig egyedül repülhetett, miután a fedélzeten tartózkodó összes többi ember meghalt.

Még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés az eltűnt Maláj géppel kapcsolatbanForrás: Walter H.F. Smith, Karen M. Marks

Christine Negroni író felvetése szerint a repülőgép vesztét a kabin hirtelen nyomáscsökkenése okozhatta, és mindenki meghalt a fedélzeten. Ezt megelőzően azonban a kapitány, Zaharie Ahmad Shah szünetet tartott ekkor, Fariq Abdul Hamid másodpilótának adva az irányítást, aki így elszigetelve nem halt meg rögtön az oxigénhiánytól, mint a többiek. Próbálta megmenteni a gépet, ami végül az Indiai-óceánba zuhant. 

Az MH370 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén 17 óra előtt indult el Malajziából 2014. március 8-án. Az utasok közül ketten Új-Zélandról érkeztek.
Körülbelül 17 óra 20 perckor Zahrie Shah kapitány válaszolt egy malajziai légiforgalmi irányítónak, és azt mondta: „...forduljon Ho Si Minhhez (...) jó éjszakát." A gép ezután elsötétült, eltértek a tervezett repülési útvonaltól, és vélhetően 7,5 órával később kifogyott az üzemanyagból, és az óceánba zuhant.