Egyedül repülhetett az eltűnt maláj gép másodpilótája, miközben mindenki más már halott volt

Forrás: Walter H.F. Smith, Karen M. Marks -
Zaharie Ahmad Shah Fariq Abdul Hami repülőgép maláj gép mh370
Az MH370-es maláj utasszállítónak 2014 márciusában veszett nyoma 239 emberrel a fedélzetén. Egészen idáig a gép roncsai nem kerültek elő, ám kilenc évvel a rejtélyes tragédia után úgy tűnik, megtalálhatták az eltűnt maláj gépet. Most szakértők azt állítják, egyetlen ember életben maradhatott az utasszállítón és órákig egyedül repült a szellemgépen. 

Egy repülési szakértő szerint a másodpilóta életben maradhatott az eltűnt maláj gépen - írja a Mirror nyomán a Bors. Úgy véli, MH370 másodpilótája órákig egyedül repülhetett, miután a fedélzeten tartózkodó összes többi ember meghalt.

Még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés az eltűnt Maláj géppel kapcsolatban Forrás: Walter H.F. Smith, Karen M. Marks

Christine Negroni író felvetése szerint a repülőgép vesztét a kabin hirtelen nyomáscsökkenése okozhatta, és mindenki meghalt a fedélzeten. Ezt megelőzően azonban a kapitány, Zaharie Ahmad Shah szünetet tartott ekkor, Fariq Abdul Hamid másodpilótának adva az irányítást, aki így elszigetelve nem halt meg rögtön az oxigénhiánytól, mint a többiek. Próbálta megmenteni a gépet, ami végül az Indiai-óceánba zuhant.

Az MH370 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén 17 óra előtt indult el Malajziából 2014. március 8-án. Az utasok közül ketten Új-Zélandról érkeztek.
Körülbelül 17 óra 20 perckor Zahrie Shah kapitány válaszolt egy malajziai légiforgalmi irányítónak, és azt mondta: „...forduljon Ho Si Minhhez (...) jó éjszakát." A gép ezután elsötétült, eltértek a tervezett repülési útvonaltól, és vélhetően 7,5 órával később kifogyott az üzemanyagból, és az óceánba zuhant.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.