Valami sántít az UFO-szakértő sztorija körül, aki „idegen tetemeket” mutatott be Mexikóban

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 FOTOKITA/Shutterstock. No use without permission./Fotokita -
vizsgálat UFO tetem Jaime Maussan
Az állítólagos  "idegen tetemek" leleplezése után bűnügyi vizsgálat indult az azokat bemutató szakértő ellen.

A földönkívülieket elkötelezetten kutató és figyelő személyek számára nagy áttörést jelenthetett az a két Peruban talált állítólagos idegen múmia, amiket nemrég mutatott be Jaime Maussan mexikói újságíró és ufológus.

A kutatók azt állítják, hogy ezek az entitások nem illenek bele az emberi evolúciós láncba, genetikai felépítésük körülbelül 30 százalékát rejtély fedi. A korukról azt nyilatkozták, hogy körülbebül 1000 évesek lehetnek, és olyan jellegzetességeket mutattak, mint a három ujj és a fogak hiánya. A kritikusok azonban rámutattak egy szokatlan anomáliára – úgy tűnt, hogy a példányokat homokra emlékeztető anyaggal vonták be, amely részlet ritkán látható a szigorú tudományos vizsgálatnak alávetett, jól megőrzött kövületek esetében.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 FOTOKITA/Shutterstock. No use without permission./Fotokita

E figyelemre méltó felfedezést követően Maussan most egy bűnügyi nyomozás középpontjába került.

A perui tisztviselők ugyanis arra kíváncsiak, hogyan szerezte meg a maradványokat, és hogyan vitte ki őket az országból. A hivatalnokok ragaszkodnak ahhoz, hogy a maradványok a Földről származnak, Leslie Urteaga kulturális miniszter pedig hozzátette, hogy vizsgálják, hogyan hagyták el az országot a "prehispáni" holttestek. Erre az ufológus nem tudott válaszolni, állítólag a tetemek egy mexikó férfi tulajdonában vannak, aki kölcsönadta azokat a bemutatóra.

Jose de Jesus Zalce Benitez, a Haditengerészet Minisztériumának Egészségtudományi Kutatóintézetének igazgatója részt vett a kongresszusi meghallgatáson megerősítve Maussan állításait.

A DNS-tesztek alapján, amelyeket több mint egymillió fajjal hasonlítottak össze... ezek nem kapcsolódnak ahhoz, amit a tudomány vagy az emberi tudás eddig ismert vagy leírt."

A férfi a testeken elvégzett vizsgálati eredményeket a közösségi oldalán is megosztotta, egy mexikói tudós pedig a Reuters kérésére át is tekintette ezeket, és arra a következtetésre jutott, hogy semmilyen rendkívüli dolog nincs bennük. Összességében az eredmények "nem mutatnak semmi rejtélyes dolgot, ami a Földön nem létező vegyületekre utalhatna" - mondta Julieta Fierro, a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetem (UNAM) Csillagászati Intézetének tudósa.

Nem ez lenne az első, hogy kiderült, Jaime Maussan egy-egy tetemről tett állítása nem valós. Korábban is előfordult, hogy gyerekmaradványokról állította azt, idegen teremtmények tetemei.

Íme, egy videófelvétel, amelyen 10 másodperctől láthatóak a tetemek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.