Holtan esett össze a tornaóra végén egy 12 éves szabolcsi diák

Forrás: Shutterstock -
tornaterem mentőhelikopter diák Tiszadada
Minden előjel nélkül esett össze holtan egy 12 éves diák Tiszadadán: heroikus küzdelmet folytattak az életéért.

A tornaóra végén esett össze minden előzetes panasz nélkül az a 12 éves fiú, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét Tiszadadára.

A mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett.

Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést. Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig emelt szinten folytatták az ellátást.

A diák életéért vívott küzdelem még sokáig zajlott a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek.

A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd légi úton szállították kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk - írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. Hozzátették, információik szerint a diák már túl van az életveszélyen.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.