Meteorológiai Világszervezet hőmérséklet időjárás felmelegedés
Megdöbbentő, amit az időjárás mutat magából az elmúlt napokban: reggelente 8-15 fok közé esik a hőmérséklet, majd napközben akár 20-26 fokot is mérhetünk. A meteorológusok szerint ezek a hőmérsékleti anomáliák egyáltalán nincsenek jó hatással a környezetünkre. 

A mai nap folyamán a reggeli köd feloszlása után fátyolfelhős, napos idő várható. Bár jelentéktelen eső, szitálás néhol nem zárható ki, és a délies szél is megélénkül, alapvetően nyárias lesz az időjárás.

Néhány napig még marad is a meleg idő sok napsütéssel, markáns változás csak a jövő hétre érkezik, akkor mindenütt jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Aggódnak a meteorológusok: hatalmas veszélyben vagyunk a szélsőséges időjárás miatt? Forrás: Thinkstock

A WMO (Meteorológiai Világszervezet) adatai szerint az idei volt a valaha mért legmelegebb szeptember - írja a Bors.

„Június óta a világot szárazföldön és tengeren egyaránt példátlan hőség sújtja. A hőmérsékleti anomáliák óriásiak, sokkal nagyobbak, mint amit valaha is láttunk a múltban"

– jelentette be Petteri Taalas, a WMO főtitkára, aki szerint ezek a rekordhőmérsékletek még hónapokig folytatódnak, ami kihat majd a környezetünkre is.

Akár fehér karácsonyunk is lehet - mindent elárult az El Nino-jelenségről a szakértő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.