Hatalmas változásra számíthatsz holnaptól: apró óvintézkedéssel megelőzheted a tragédiát

Forrás: Shutterstock -
hidegfront szén monoxid hőmérséklet időjárás óvintézkedés
Az előrejelzések szerint szombaton véget ér az indián nyár, vasárnapra 10 fokkal is hidegebb lehet. 

25 fok körüli legmagasabb hőmérséklettel búcsúzik az októberi nyár szombaton, vasárnap beköszönt az igazi ősz, erősen felhős, és borult lesz az ég, reggelre 10 fokot is eshet a hőmérséklet délután pedig még hidegebb lesz és szél is várható - írja a Köpönyeg.

A hét elején is hasonló idő várható, 14 fokos legmagasabb hőmérséklettel.

A hidegfrontra érzékenyeknél fejfájás alakulhat ki Forrás: Shutterstock

A napokban kettős fronthatás terhelte szervezetünket. Eddig a melegfrontra érzékenyekre gyakorolt kifejezettebb stresszt az időjárás, most pedig a hidegfront-érzékenyek érzik meg jobban a lehűlést. A görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet - olvasható az oldalon.

Aki eddig még nem tette meg, készüljön fel a fűtés beindítására is. Érdemes ilyenkor átvizsgáltatni a készülékeinket, tragédiákat előzhetünk meg vele, ugyanis nem telik el úgy tél, hogy ne kelljen beszámolni szén-monoxid-mérgezéses balesetekről, halálesetekről. A problémát a hibás cirkóberendezések, a rosszul bekötött kazáncsövek vagy az eldugult kémények okozzák, illetve az, hogy sok háztartásban még mindig nincs szén-monoxid-riasztó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.