Riasztást adtak ki hat vármegyére: a frontokra érzékenyek a legrosszabbra készüljenek

szél időjárás széllökés figyelmeztetés
Szerda éjfélig van érvényben az a figyelmeztetés, amit az Országos Meteorológiai Szolgálatadott ki szerdán reggel fél 9-kor. Öt vármegyében nagyon erős széllökésekre kell számítani.

Az északnyugati szél reggel, délelőtt egyre többfelé erőre kap. Viharos lökések leginkább az Észak-Dunántúlon, a Dunakanyar tágabb térségében és a főváros környezetében fordulhatnak elő - köztük a legerősebbek a hegyekben, valamint a gomolyfelhők környezetében meghaladhatják a 70-80, néhol akár a 85 km/h-t is. A légmozgás estétől kezd lassan veszíteni erejéből, de csütörtökre virradó éjjel sem áll le teljesen. A záporokhoz egy-egy helyen alacsony valószínűséggel dörgés, villámlás társulhat — írja a met.hu.

Az időjárás a hidegfrontra különösen érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.