Harry és Meghan kényszerítve érezték magukat, hogy lépjenek ki: most a biztonságukért harcolnak

Forrás: AFP/Angela Weiss -
védelem királyi család Harry Egyesült Királyság rendőr
Harry herceg és Meghan Markle elárulták, nem érezték úgy, hogy van választásuk azzal kapcsolatban, hogy kilépnek-e a királyi családból.

Harry herceg azt állítja, hogy ő és felesége, Meghan Markle úgy érezték, "kényszerítik" őkett arra, hogy elhagyják a brit királyi családot és az ott betöltött szerepüket. „Mindkettőnket nagy szomorúsággal töltött el, hogy a feleségem és én is úgy éreztük, kénytelenek vagyunk visszalépni ebből a szerepkörből, és 2020-ban elhagyni az országot" - mondta Harry, aki jelenleg azért küzd, hogy az Egyesült Királyságba érkezve állami védelmet kapjanak a Metropolitan Police-tól.

Kényszerítve érezték magukat a kilépésre Forrás: AFP/Angela Weiss

Ez nem valósulhat meg akkor, ha nincs lehetőség arra, hogy biztonságban legyenek, amikor brit földön tartózkodnak"

"A feleségemet sem tudom ilyen veszélynek kitenni, és az életem során szerzett tapasztalataim alapján nem vagyok hajlandó magamat sem szükségtelenül veszélynek kitenni"

Míg a herceg és családja továbbra is teljes körű védelmet kap, amikor az országban tartózkodva királyi eseményeken vesz részt, addig az ezen kívüli elfoglaltságokkor már nem részesülnek az adófizetők által finanszírozott védelemből.

A herceg több alkalommal is visszatért az Egyesült Királyságba, többek között nagyanyja temetésére és apja, III. Károly király májusi koronázására, ahol teljes körű biztonsági védelmet kapott. Harry azzal érvel, hogy ugyanerre van szüksége minden alkalommal, amikor brit földön tartózkodik.

Sussex hercegének ügyvédje, Shaheed Fatima KC azt mondta, Harry nem érezte úgy, hogy "választása" lenne abban, hogy folytatja-e a a királyi család teljes munkaidőben dolgozó tagjaként való szereplést - írja az In Touch. Harry ügyvédje hozzátette, hogy

Korábban felajánlották Harryéknek, hogy a Metropolitan Police által biztosított védelemért saját maga fizessen, de ezt ők már májusban elutasították. A mostani fellebbezés során a bíró kijelentette, hogy Harry kívánt szolgáltatásai "jellegükben különböznek a (például) sport- vagy szórakoztató rendezvényeken nyújtott rendőri szolgáltatásoktól, mivel ezek magasan képzett, speciálisan képzett rendőrök bevetésével járnak, akiknek száma korlátozott, és akiknek veszélynek kell kitenniük magukat megbízójuk védelme érdekében".

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.