Szakértő figyelmezteti az autósokat: ne dőljünk be minden trükknek, amit a közösségi oldalakon látunk

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Photoroyalty/Shutterstock. No use without permission./Photoroyalty -
trükk módszer autó tisztítás
Egy autós szakértő arra figyelmeztette a vezetőket, hogy higgyenek el mindent, amit a közösségi oldalakon látnak: néhány tisztítási trükk kipróbálása rengeteg pénzükbe kerülhet. 

A közösségi oldalakon rengeteg autókkal kapcsolatos trükk terjed, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy mindig legyünk óvatosak, ha például a kocsik takarításáról szóló videókat próbáljuk utánozni. Amit ezek a felvételek nem mutatnak meg, az a hosszútávú kár, amit egy-egy ilyen tipp okozhat. Annak érdekében, hogy pénzt spóroljanak, sokan folyamodnak "csináld magad" megoldásokhoz, ezek azonban nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Íme, néhány olyan elterjedt atótakarítási tipp, amit nem javasolnak a szakértők, mert több kárt okoznak, mint hasznot.

Ne dőljünk be minden trükknek Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Photoroyalty/Shutterstock. No use without permission./Photoroyalty

Sör és szódabikarbóna:

elterjedt módszer például a kárpit foltjainak a kiszedésére a sör és a szódabikarbóna kombinációja. Meglehet, hogy a videókon ez a két szer együttese valóban hatásosnak tűnik, azt azonban már nem mutatják, milyen ragacsos maradhat az autók ülése a sör bevetése után. Arról nem is beszélve, hogy a szódabikarbóna károsíthatja a huzatot, ezek miatt a szakértők egyáltalán nem javasolják ennek a trükknek az alkalmazását.

Fogkrém:

rengeteg felvétel látható arról is, hogy egyesek fogkrémmel tüntetik el a kisebb karcolásokat, valamint ezt használják a tükrök megtisztítására. Habár a videókon úgy tűnhet, hogy a módszer működik, arról már nincs szó, hogy ezzel felsérthetjük az autók átlátszó bevonatát és karcolásokat ejthetünk a tükrökön.

Olívaolaj:

számos olyan tanáccsal is találkozhatunk, hogy a bőrüléseket olívaolajjal kezeljük, azonban ez ragacsossá és büdössé is teheti a felületet. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy mindig a speaciálisan adott anyagra kifejlesztett tisztítószert alkalmazzuk a konyhánkban megtalálható szerek helyett - írja az Express.

Ez is érdekelhet:

Meglepő és olcsó trükkel érhetjük el, hogy ne jegesedjen a szélvédő: a párásodástól is megvéd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.