Maradj itthon, és fedezd fel Magyarország kincseit

Forrás: TMÜ -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre már nem vagyunk kénytelenek a négy fal között eltölteni a szabadidőnket, és nem csak az online térben folytathatunk beszélgetéseket a barátainkkal, vagy családtagjainkkal. A türelemmel viselt karanténnak vége, így belevethetjük magunkat a kalandokba, és az utazások tervezésébe, a szép tájak felfedezésébe, amelyekből hazánkban nincs hiány.  Válassz magyarországi úti célt, így nem csak te gazdagodsz csodás élményekkel és nagyszerű kikapcsolódással, de a turizmus hazai szereplőit is támogatod.

Hosszú heteket töltöttünk bezárva a négy fal közé, de szerencsére a karanténnak vége, ez pedig azt jelenti, hogy újra átélhetjük a találkozások örömét, tervezhetjük a barátokkal és családdal közös kalandokat, és persze az utazásokat. A járvány miatt sokak nyaralása került veszélybe, de most itt az idő, hogy a nyakunkba vegyük az országot, és felfedezzük hazánk szépségeit. A Magyar Turisztikai Ügynökség a #maradjotthon kampány nyomán indította el a #maradjitthon elnevezésű felhívást, amellyel arra szeretnék buzdítani az embereket, hogy a külföldi kirándulások helyett válasszuk a hazait. Magyarország rengeteg felfedezésre váró látnivalóval rendelkezik, a vendéglátók pedig tárt karokkal és sok szeretettel várják az utazókat. Itthon biztonságban, mégis a legnagyobb szabadságban tölthetjük el a pihenésünket, ráadásul ezzel a kihívások előtt álló magyar turisztikai szektort is segítjük, miközben a kiváló élményekről nem kell lemondanunk. Vadregényes erdők és mesebeli helyek várják, hogy az emberek újra felfedezzék a kincseiket. Íme, néhány olyan magyarországi ékszerdoboz, ahová egyszer az életben mindenképpen el kell látogatnod. Tedd meg idén nyáron.

Vérteskozma

Az egyetlen utcából álló zsákfalu, a Fejér megyei Gánthoz tartozó Vérteskozma igazi kis ékszerdoboz. Különös báját a szép sorban álló 19. századi, hófehér német parasztházak és a hozzájuk tartozó takaros kertek adják, valamint a végtelen nyugalom, ami a településből árad. Annak, aki ki akar szakadni a hétköznapi forgatagból, kiváló választás ez az élő skanzenként is emlegetett falucska. Természetesen nem csak pihenni, de kirándulni is lehet a környéken, hiszen sok túraútvonal érinti a természetvédelmi területen fekvő Vérteskozmát.

Jósvafő

Ennek a kis falunak a szépségeit és hangulatát nehéz szavakba önteni, mert látni és érezni kell. Az Aggteleki Nemzeti Park területén megbúvó település önmagában is gyönyörű, vonzerejét csak fokozza, hogy innen könnyedén bejuthatunk az UNESCO Világörökséghez tartozó Baradla-barlanghoz, de a különböző források, patakok és a változatos programok is garantálják, hogy ne unatkozzon az ember. Megkóstolhatjuk a kemencében sült friss kenyeret, de akár mi magunk is készíthetünk hagyományos módon és hagyományos eszközökkel helyi ételeket.

Noszvaj

Az ezerarcú települést egyedülálló földrajzi elhelyezkedése teszi vonzóvá, hiszen a Bükk déli kapujában, a Kánya-patak völgyében fekszik, így természeti látnivaló bőven akad. Ám nem csak a lenyűgöző környezet, és a kristálytiszta levegő miatt érdemes ide utaznunk, hanem azért is, mert a noszvaji emberek kreativitása és vendégszeretete páratlan. Ráadásul arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy Észak-Magyarország egyik legjelentősebb borvidékéhez tartozik a település.

Mátraszentimre

Magyarország legmagasabban fekvő települése mindenkinek tud nyújtani valamit. A könnyű kikapcsolódási, pihenési lehetőséget keresőknek és a hosszabb, nehezebb túrákat kedvelőknek is, valamint azoknak, akik a finom ételeket és italokat részesítik előnyben, hiszen a történelmi borvidékén mintegy 7000 hektáron termesztenek szőlőt. Mátraszentimréhez tartozik még Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Galyatető, Fallóskút, Bagolyirtás is, így abban biztosak lehetünk, hogy sem programokból, sem látnivalókból nem lehet hiány.

Hazai úti célt választani nem csak azért kecsegtet sok jóval, mert csodásabbnál csodásabb tájakat fedezhetünk fel, de ráadásul a biztonságos utazás miatt sem kell aggódni, ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség hazánk legnagyobb mobilitási szolgáltatóival – MOL, MÁV-START, VOLÁNBUSZ – együttműködve biztosítja a legkisebb egészségügyi kockázattal járó utazás és a biztonságos kikapcsolódás lehetőségét minden utazónak. Bővebb információk: https://utazzvelunkbiztonsagban.hu/

Forrás: TMÜ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.