Szerelem

Ha létrejön közöttük a szerelem, akkor az csak a különbözőségükből táplálkozhat. A Vízöntő bolondos, mulatságos és nagyon eredeti udvarlási módszere először ugyan meghökkenti a Bikát, de később már kifejezetten tetszik neki. A Bika magabiztos, őszinte és természetes lénye vonzza a Vízöntőt, egy idő után azonban a Bika nyitott könyvvé válik a szemében. Ez azért baj, mert a Vízöntő az izgalmakat szereti, és addig tetszik neki bárki, amíg nem tudja kiismerni. A Bika pedig nem igazán tud megbízni a Vízöntőben, ezért visszafogja érzelmeit. Emellett a Bika birtoklási vágya kifejezetten ellentétes a Vízöntő független életszemléletével, aki előbb-utóbb menekülni fog a Bika karmai közül. A Bika nem ígéreteket akar, hanem bizonyítékot: magát a szeretett nőt vagy férfit érinteni, simogatni, a Vízöntő pedig mindig új és új ingerek után néz, számára unalmas a hosszú távú édeskettes. A Vízöntő kíváncsi és mindent kipróbáló természetétől egyáltalán nem idegen a kaland, amit, ha egyszer kiderül, a Bika soha nem fog tudni elfelejteni, sőt, még bízni sem fog tudni a Vízöntőben. Ez a kis kaland, bármennyire nem jelentett is semmit a Vízöntőnek, a kapcsolat végét jelentheti. Kapcsolatuk legtöbbször szép, de rövid életű, ha tipikus Bika és Vízöntő párosról van szó.

Szex

Szeretik és gyakran ki is élvezik a földi örömöket, főleg a szexet. A Vízöntő extrém ötleteit azonban nem biztos, hogy a Bika mindig favorizálja. A Bika nagyon érzéki, de ő érzelmekre, babusgatásra vágyik, a Vízöntőnek ehhez nemigen van türelme.

Barátság

Nem éppen a legtökéletesebb párosítás. Szörnyen különböznek. A Bika szereti a kézzelfogható, racionális dolgokat, és nem túl szentimentális. Szeret jókat enni, inni, aludni, szeretkezni. Nos, ez utóbbi a Vízöntőnek sincs ellenére (sőt!), viszont inkább otthon van a gondolati síkon elérhető gazdagság, semmint a földi javak világában. Igazából a Vízöntőt nem kötik le a racionális, mindennapi vágyak. A Vízöntő egy különc, sokak számára bolond. A Vízöntő tele van ötletekkel, filozófiával, illúziókkal és különleges vágyakkal. Sokszor nem tudja, mit akar, csak azt: mit nem akar. Igazából semmit nem akar, ami számára összefügg a szokásossal, a mindennapival, a közönségessel, a szürkével, az unalmassal. A Bika meg éppen azt szereti, amit mindenki, amit másoktól is látott, amit ő megszokott, ami neki bevált, és iszonyú nehezen változtat. A Vízöntő képtelen meglenni a folyamatos változtatások, a folytonos újdonság érzése nélkül. A Bika megőrül, ha folyton változtatnia kell. A Vízöntő szabadságelvű, és ki nem állhatja, ha magyarázatra kényszerítik. A Bika szereti tudni, hol bóklászik a partnere a nap minden percében, ha nem tudja, nem bízik benne, ha nem bízhat benne, akkor elhidegül. A Vízöntőnek annál inkább tetszik valami, minél szokatlanabb, a Bikának annál inkább, minél inkább megszokta. Egy tipikus Bika és egy tipikus Vízöntő nem is hosszú idő után megőrül egymástól.

Munka

Munkakapcsolatuk sem mentes a konfliktusoktól. A Vízöntő számára egyébként sem jelent semmit az a szó: tekintélytisztelet, és minden főnökkel egyenrangúnak érzi magát, a Bika főnökkel szemben ez a magatartás még jobban kiütközik. A Bika ugyanis olyan főnök, aki nem ereszti hosszú pórázra a beosztottját, és nem sok teret enged a szabad, szokatlan, eredeti gondolatoknak. A Vízöntő pedig telve van extrém és furcsa ötletekkel, de sajnos a Bika főnök ezt nem fogja értékelni. Ha pedig a Vízöntő a főnök, akkor hiába próbálja a Bikát önálló munkára buzdítani, hiába várja tőle a vadabbnál vadabb probléma megoldási technikákat, a fantáziadús ötleteket, sajnos, csalódást fog okozni. Ráadásul még a Bikát idegesíteni is fogja a Vízöntő főnök meghatározhatatlan utasításai, hiszen a konkrét feladatokat szereti, esze ágában sincs még azt is kitalálni, hogy akkor most mit is kellene tennie.

Tanács

A Bika tanulhat egy kis spontaneitást és rugalmasságot a Vízöntőtől, a Vízöntő pedig változtathatna kiszámíthatatlanságán. Ha a Vízöntő szeretné meghódítani a Bikát, akkor legjobb, ha elhalmozza őt ajándékokkal. Ha a Bika sokáig szeretné sokáig maga mellett tudni a Vízöntőt, akkor ne féltékenykedjen és engedje szabadon - ebben az esetben mindig vissza fog térni hozzá.