Szerelem
Kapcsolatukat a Rák az érzelmeivel, a Nyilas a fantáziájával alapozza meg. Érzelmeik erősek és hevesek lehetnek, csakhogy a Nyilas vágyai amilyen hamar fellobbannak, olyan hamar el is égnek, a Rák érzelmei pedig tartósak. Ezért a Rák talán többet vár el a kapcsolattól és a Nyilastól, mint viszont, és itt feszültségek keletkezhetnek. A Nyilas igényli a szabadságot, a teret, mehetnékje nem sokáig csillapodik, még egy társ kedvéért sem. A Nyilas, ha tehetné, felpakolná a Rákot, de neki esze ágában sincs vele menni és otthagyni szeretteit. A Nyilasnak pedig a röghöz kötöttség okozna szenvedést, ezért valószínű, hogy előbb-utóbb szétválnak útjaik. Kapcsolatuk intenzív, de rövid idejű. Meglehet, hogy a kapcsolat végét a Nyilas félrelépése váltja ki, hiszen a Rák monogám típus, és nem tudja megbocsátani, hogy párja valaki mást is olyan közel engedett magához, mint őt. Emiatt elhidegülhet a kapcsolatuk, ennek pedig szakítás lesz a vége. Hosszú kapcsolat csak akkor alakulhat ki közöttük, ha a Rák szabadon engedi a Nyilast, aki, ha elengedik, akkor mindig vissza fog jönni, hiszen tudja, hogy szeretettel, gyengédséggel és finom ételekkel várják odahaza.

Szex
Az ágyban jól megértik egymást, igaz, a Rák kicsit érzelmesebb, a Nyilas kicsit extrémebb együttlétre vágyik.

Barátság
Vizes (Rák) és tüzes (Nyilas) jegyek találkozása nem túl gyakori. A Rák túl hevesnek és megbízhatatlannak tartja a Nyilast, a Nyilas pedig túlságosan befelé fordulónak látja a Rákot, aki feleslegesen aggódik mindenért. A Nyilas állandóan úton van, igazából erre a jegyre lehet leginkább ráfogni: "kozmopolita". A Rák semmit sem szeret jobban, mint az otthonát ápolni, csinosítgatni. Teljesen más értékrendszer által élik életüket, céljuk, vágyaik, reményeik teljesen másról szólnak. A Nyilas országokat, kultúrákat akar megismerni, személyes tapasztalatok alapján. Ezenkívül nagykanállal habzsolja az életet, a bulikat, a futó szerelmeket, a pénzt mind-mind spontán jelleggel szerzi meg, éli át. Őrá mondják, hogy "tud élni". A Rák érzelmeiben éli meg a világot, és szűkebb környezetén kívül nem érdekli őt más igazán, de ha már nagyobb távlatról beszélünk: el sem tudja képzelni, hogy elhagyja szülőhazáját, szülővárosát, egyáltalán: szüleit, testvéreit, rokonait. Ők mindennél fontosabbak neki: gyökeret és biztonságot nyújtanak. A Nyilas gyökértelen típus, mindenhol szerez barátokat, hiszen humorával, nyíltságával, emberszeretetével mindenhol népszerű lesz. A Rákot idegesítheti, hogy a Nyilas állandóan szerepel, és folyton bohóckodik, amivel eléri, hogy mindig mindenki vele foglalkozzon. És persze túlságosan könnyednek és túlságosan magabiztosnak látja őt, akinek "minden sikerül", és nem érti: miért. Jobb esetben ez tetszik a Ráknak, és eltanulja a Nyilas életstratégiáját, rosszabb esetben elfordul tőle ezek miatt.

Munka
Ha a Nyilas a főnök, akkor a Rák egy nagyon felvilágosult, haladó szellemű, kreatív, még kockázatokat sem megvető főnökkel találja magát szemben, aki szívesen veszi a Rák ötleteit, és támogatja azok megvalósításában. A Nyilas szereti, ha képesek önállóan dolgozni a beosztottai, aminek a Rák nagyon örül. Ha a Rák a főnök, akkor bizony megnyesegeti a Nyilas szárnyait, mivel nem szereti, ha túlnőnek rajta a dolgok, márpedig a Nyilas nagyon dinamikus, gyors és határozott. Amilyen intenzitással szeret élni, olyan intenzíven is szeret dolgozni, ez pedig túl gyors tempót diktálna a Ráknak.

Tanács
A Nyilasnak kitartást kell tanulnia a Ráktól, és tudomásul kell vennie, hogy a Ráknak a legfontosabb az otthona, a családja. A Ráknak pedig éppen azt kell elfogadnia, hogy a Nyilas az örökké bolygó hollandihoz hasonlít, és el kell tudnia engedni, ha sokáig meg szeretné tartani.