Amilyen a frizurád, olyan a természeted - Ilyenek a barna hajú nők

önismeret frizura haj barna ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak régen boszorkánynak hívták a vastag szálú, éjfekete hajú nőket, és akármennyire is féltek tőlük, mégis bomlottak értük. Velük ellentétben a lágy, hullámos, szőke hajú nőket angyaloknak nevezték, míg a barna hajúakra a legritkább esetben aggattak jelzőket. Robelin, a Life.hu ezoterikus tanácsadója elárulja, hogyan függ össze a hajunk színe és minősége személyiségjegyeinkkel. Most a barnákat elemezzük.

Az európai osztályozási rendszer az emberi fajt négy nagyrasszra (europid, mongolid, negrid, ausztralid) osztja fel, míg az amerikaiak kilenc rasszt különböztetnek meg. Egyébként a jelenlegi lexikális nyilvántartás 45 fajtát rögzít.

Thinkstock
Thinkstock

Ezen belül a különböző vándorlások során létrejött keveredések, a háborúk folyamán a győztesek és a legyőzöttek között kialakult szexuális kapcsolatok gyümölcsei nem csupán az antropológia szempontjából változtak, hanem természetükben is. (Nem csoda, hogy régen tiltották a vegyes házasságot.)

A fentiek igazságára leginkább a barna hajú emberek mutatnak rá. Különösen a világosbarna és vékony hajszálú emberek esetében megfigyelhető, hogy sokkal engedékenyebbek, hajlékonyabbak a másik fél igazságával kapcsolatban. Mintha a gének keveredése kapcsán a lelkület is változott volna az idők folyamán. Ez nem azt jelenti, hogy a vastag hajszál tulajdonosai jobb emberek lennének, hiszen ez egyáltalán nem ezen múlik. Inkább arra következtet, hogy az erős, vastag szálú, sötétebb barna árnyalatú haj viselői ritkábban válnak "áldozattá", ellentétben a vékony, világosbarna hajkorona viselőivel szemben. S ha még ez a vastag hajszál hullámos is, akkor az illető érzelmi életében jól érzékelhető a kiáradás, befogadás.

A szögegyenes haj a barnák esetében arról tájékoztat, hogy az ilyen emberek nem mondanak le elképzeléseikről, akárhogy sírnak-rínak előttük. Céltudatosságuk, kitartásuk, ezzel párosuló kitartásuk vezeti őket győzelemre minden csatában. Az előre elkészített stratégiájukon nem hajlandók változtatni senki kedvéért. Ha valami miatt mégis rákényszerülnek, akkor is igyekeznek mindent kihozni az adott lehetőségekből úgy, hogy akkor is elérjék céljaikat, ha a változtatás nehezíti vállalásaikat.

Thinkstock
Thinkstock



A vastag, hullámos, sötétbarna hajú emberekre ugyanez vonatkozik, de náluk már az érzelmek nagyobb befolyással bírnak, mint az egyenes szálú haj viselőinél. Ők azok, akik a fanatizmusig is képesek elmenni, ha az általuk szeretett, imádott valakit, valamit kell védelmezni.
Amikor egy göndör, sötétbarna, vagy annál egy kicsit halványabb, de még nem világosbarna hajú ember felébred, nem sokáig henyél a párnáin. Ahogy felkel, attól a perctől kezdve - ritka kivétellel - pörög egész nap. Megfigyelheti magán az változást az a személy is, aki a dauer segítségét veszi igénybe ahhoz, hogy hajából gyűrűs fürtöket varázsoljon. (Magam is megdöbbenve láttam egy ismerősömet, aki idős fejjel egy divatőrületnek engedve bedaueroltatta a haját. Attól kezdve szinte lehetetlen volt lecsillapítani - ahogy a haját a rugóhoz tették hasonlóvá, a benne lévő erő is megsokszorozódott.)

Thinkstock
Thinkstock

Minél világosabb árnyalatú a haj, annál jobban uralkodnak rajta a külvilágból érkező ingerek. Azok a vékony szálú, hullámos, világosbarna hajú emberek, akiknek fodrászpróbáló munka megalkotni a tartós frizurát, az idegrendszerük is sokkal ziláltabb, mint akik fején szépen simulnak egymáshoz a rendezett hajszálak. Náluk az önfegyelem, az önuralom háttérbe szorul. (Már ha egyáltalán van.) Éppen ezért sokkal nagyobb arányban található közöttük olyan személyiségű, akin képes eluralkodni a depresszió. Mint akik nem örökölték azokat a szellemi értékeket, melyek birtokában az ember képes önmagában az erőt generálni.

Thinkstock
Thinkstock


Természetesen ehhez az is fontos, hogy a személyiség kialakulásának idején a háttér mennyire segítette ebben az illetőt. Ezért az ilyen gyermek esetében sokkal erőteljesebben kell éreztetni, hogy mellette állnak, és stabil szeretetre épült alapra helyezett, következetes neveléssel szilárdítani a jellemét.

Az összes hajtípusnál fontos, hogy ha a szülők tudatosan nevelik a gyermeküket, megtanítják tiszta, stabil értékrend kialakítására, akkor mindezeket a tulajdonságokat saját maguk és környezetük számára képesek építően felhasználni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.