A megfelelési vágy hajszolta halálba Amy Winehouse-t

drog haláleset alkohol függőség Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig összeszorul a szívünk a tragédiák hallatán, különösen, ha egy fiatal teremtés haláláról van szó. Amy Winehouse megrendítő halálát a Life.hu ezoterikus tanácsadója, Robelin sem tudja szó nélkül hagyni.

Egy ilyen kimagasló tehetség esetében az ember szeretne a végére járni, mi vezetett ehhez a tragédiához, utalt-e rá bármilyen jel, esetleg a születési dátuma? Kivédhető lett volna, ha valaki odafigyel a számok üzenetére?
A születési dátumunk, mint egy használati útmutató, segít eligazodni a saját labirintusunkban. Halálunk dátuma arról tájékoztat, mit értünk el, mit hagytunk magunk mögött, mint megoldott feladatot, vagy rosszabb esetben bevégezetlen dolgokat. Köztudott, hogy Amy Winehouse alkohol és drogproblémákkal küzdött.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


1983. 09. 14-én született, és bizonyára várt gyermekként érkezett a földi világba.
Sorszáma: 3 (1+9+8+3=21, azaz:2+1=3) Ez a számkombináció csupán arra utal, hogy az életében főleg a munka területén várhatók változások. Az emberekkel való közvetlen kapcsolattartásnak mindig fontos szerepe van az ekkor születettek életében.

Kulcsszavai (többek között): örömöt adni másoknak; kapcsolatteremtés; másokkal való barátságkötés; elfogadás.

Az általános dolgok száma 9.


A személyes szám 5-ös
, ami a 14-ből (1+4) eredményéből adódik.
Itt a rejtély kulcsa. A születési dátumban az ötös szám - különösen a személyes számnál -, arról tájékoztat, hogy az illetőnek az önbizalmát kell megerősíteni. Az ötös a háló közepén foglal helyet, mintegy központiságot hirdetve önmagáról, méghozzá az "én" központot - ez azonban nem tévesztendő össze az én központúsággal, vagyis, az egoizmussal.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Amy Winehouse számhálójában a négyes, az uránuszi őselvet közvetítő szám azt jelzi, hogy számára kulcskérdés a felszabadulás, a szabadság, a függetlenség.

Pozitív aspektusban a négyes jelentése
: a rend; a szilárdság; a fegyelem; a stabilitás, a racionális gondolkodás.
Negatív aspektusban: szétszórtság, pontatlanság, labilis helyzet, bizonytalanság, leragadás, bezártság, keretek közé szorítottság, lázadás.
Ott van ugyanakkor a két nyolcas a születési dátumban (egyik a születési évben - ezáltal a sorszámát befolyásolóként, másik pedig az életút minőségét jelzi.) Ezek, mint a betonkoloncok, úgy húzzák le a mélybe a szám birtokosát. Azokra is eléggé nagy nyomásként nehezedik a nyolcas által jelzett feladat, akiknek csak egy darab szerepel a születési dátumukban, illetve számhálójukban. A kettő viszont túl soknak bizonyulhat, különösen ebben az esetben, amikor egy kilences is társul hozzá.

A számok végzetes játéka

Ez a szám, ami a Marshoz tartozik, hatalmas erőről tájékoztat. Abban az esetben, amikor a négyes, a kilences és nyolcas együttáll, a belső feszültség (4-es) lázadást szítva találkozik a harcias, feszítő erővel (9-es). Ez egy olyan örökös stresszes állapotot idézhet elő, amit nehéz leküzdeni - különösen annak, akinek a két darab nyolcas hatására rettentő erős az igazságérzete. Mivel állandóan szembesül azzal, mit nem tesz jól, mit kellene másként tennie, látja, hogy a környezete elvár tőle valamit, aminek hol meg akar felelni (5-ös hatás), hol pedig lázad ellene (4-es). Ez a feszültség ebben az esetben olyan erőssé válhat, hogy az illető mindenképpen azt érzi, hogy meg kell szabadulnia tőle. Félelmei azt az érzést keltik benne, hogy egyedül erre nem képes, (5-ös: önismeret, önbizalomhiány). Ez növeli a szorongását, így feszültségoldó szerként az alkoholhoz, vagy droghoz nyúl. Amikor a hatás elmúlik, megszólalhat a belső hang, ami miatt kialakulhat benne a bűntudat, részben önmagával szemben, részben pedig a környezetével kapcsolatban, így ez egy újabb feszültségforrás a már meglévő mellé. Ezt megint csak oldani akarja, amit egy újabb adag alkohollal, vagy droggal ér el, és innen már lehet sejthető, hová vezet az út.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Átok, vagy áldás a kilences?

Egyetlen szám sem jelent önmagában rosszat vagy jót, viszont utalhat arra, hogy körülbelül mire számíthatunk. Mintha meg akarná tanítani a földi halandót arra, hogy ismerje fel a magasabb összefüggéseket, értse meg az Univerzumot, fogadja el annak törvényeit, értse meg, hogy a szolgálat nem az alárendeltséget jelenti. Ismerje fel és méltósággal használja, élje meg a legmagasabb rendű energiát. Önmagában is, de leginkább a 27-es két összeadott számának végeredményeként az életerőt képviseli.

Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain. Ismerte őket az egész világ, tehetségük miatt méltán voltak híresek. Tragikus közös vonásuk, hogy 27 évesen haltak meg. A 27-esek klubjában - amelynek sajnos más Amy Winehouse is tagja - majdnem mindegyik híresség születési dátumában megtalálható a 9-es szám. Mindezt tetézi a 27. életév (haláluk ideje), ennek száma összeadva szintén kilencet eredményez.
A kilences szám - mint fentebb is említettem - a Marshoz, mint őselvhez tartozó erőt képvisel. Ugyanakkor összefüggésbe hozható a Plútóval, a Naprendszer kilencedik bolygójával, ami annak ellenére, hogy megfosztották a "bolygó" elnevezéstől, hatásában, minőségében mit sem változott.
A Plútó mitológiai megfelelője Hádész, az Alvilág ura. A sötétségbe merülést, és a fénybe emelkedést egyaránt képviseli. Szinte megfellebbezhetetlen törvényszerűséggel bír. Ugyanakkor bizonyos fokú kényszeresség is köszönhető neki, egészen addig, amíg az ember rá nem jön, hogy a kényszer csupán egy képzelet, amit önuralommal lehet, és kell is kezelni. Ezért ezek a nagyságok, mint Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, és a hozzájuk hasonló tehetségek másként élik meg az eseményeket. Kialakul bennük egy kettősség, hiszen egyikük sem a rivaldafényben látta meg a napvilágot, hanem - megérdemelten bár, de - belekerültek. Nehezen fér meg bennük egyidejűleg a csillogás, és az egyszerűségben megszilárdult személyiségük. Az erő, a kitartás hajtja őket, ezáltal a lendület maximális sebességet ér el, amit úgy fokoz a mások által beléjük vetett hit, mi több, rajongás, mint ahogyan egy forgó fogaskereket hajt a körülötte lévő többi. Eközben ugyanígy fokozódik bennük a feszültség is.

AFP
AFP

Amy Winehouse valószínűleg meg akart felelni környezetének - minden ellenkező megnyilvánulása dacára -, de ugyanekkor önmagának is. Ez a feszültség mutatkozott meg az életében, és ennek a kettősségnek valamikor, valamilyen formában mindenképpen ütköznie kellett.
Ez az ütközés felelet a kilences által kivetített elágazásra. Az életerő, ami vagy táplál, vagy bedarál és felemészt.

"Könnyű szárnyat bontott a mámor, s átröppent az alagúton."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.