orrfolyás hideg megfázás házi praktika gyógymód tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tömeges megfázás és a nátha a hideg évszak velejárója, mi mégsem biztatunk arra, hogy hermetikusan elzárva vészeld át a telet. A jól felkészített immunrendszer könnyen túllép a náthán, de azért nem árt egy kis természetes segítség. A Life.hu megmutat öt házi módszert, amely segít legyőzni a náthát.





Thinkstock
Thinkstock



Gyógyító koktélok

Ha mégis maradsz a mézes teánál, akkor gazdag paletta áll rendelkezésedre: jó a kamilla, a citromfű, a bodza, a csombormenta, a cickafark, a borsmenta és a macskamenta is. A meleg italok mellett nagyon fontos a folyadékpótlás, amivel az izzadás során elvesztett vizet pótolhatjuk a szervezetből. A teáknál léteznek izgalmasabb házi gyógykoktélok is - hideg és meleg változatban. A meleg változathoz keverj össze egy kiskanálhegynyi cayanne-i borsot egy gerezd összezúzott fokhagymával, öntsd le meleg vízzel, majd keverj hozzá citromlét. A hideg változathoz csapvízben oldj fel egy kanál mézet, keverj hozzá egy egész citrom levét, és kortyolgasd el.

Keserűsós fürdő

A keserűsó avítt hangzásáért valószínűleg az felel, hogy minden romantika korában játszódó regényben keserűsóért kiáltottak a fűzővel elszorított nők. A keserűsó, egészen pontosan a vele készített meleg, de nem forró fürdő viszont a mai napig hasznos, ha nátháról vagy megfázásról van szó. Ezt a módszert közvetlenül lefekvés előtt alkalmazd. A kádat engedd tele vízzel, majd szórj bele 200-400 gramm keserűsót. Az így keletkezett fürdővíz a bőrön keresztül méregtelenít és gyulladáscsökkentő hatású. Jó 20-25 perc után szállj ki a kádból, óvatosan töröld át magad, majd bújj mielőbb ágyba. Figyelem! Korábban a keserűsót belsőleg, méregtelenítésre is használták. Ezt a módszert ma már elavultnak tartják a szakemberek.

Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!


Fokhagyma



Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Thinkstock
Thinkstock



Hagymatea kamillával és fenyőmézzel

A száraz köhögés ellen a hagymateával vehetjük fel a harcot, amely feloldja a letapadt nyákot. Ahhoz, hogy hatásos legyen, naponta többször kell inni belőle - lefekvés előtt pedig kötelező. Hagymateából nemcsak a hagyományos létezik, kis keresgéléssel megannyi variációra bukkanhatunk. Az egyik legszimpatikusabb a kamillával és fenyőmézzel készített verzió, amelyhez három fej vöröshagymára van szükségünk. A héjastul felvágott hagymákat egy liter vízben kell feltenni főni, majd jó öt perc után kerül a vízbe egy kisebb evőkanál szárított kamilla. Karamellizálj három evőkanál barnacukrot, amire ráöntöd majd a leszűrt hagymás, kamillás főzetet. Ehhez az elegyhez adagolj egy kevés fenyőmézet. Ne egyszerre idd meg, hanem egész nap kortyolgasd.

Tipp! VV Eszter izgalmas pillanatai a Villában! Kattints a galériáért!





Az idén három influenzatörzs is támadhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111109-az-iden-harom-influenzatorzs-is-tamad.htmlAz egészségügy betegsége: megalázó orvosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111108-az-egeszsegugy-betegsege-megalazo-orvosok.htmlSúlyos allergiás reakció: felpuffadt az arca a fiatal modellnek a hajfestéktőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111108-sulyos-allergias-reakcio-felpuffadt-az-arca-a-fiatal-modellnek-a.html42 kg-ot fogyott Dorottya - A titok egy pohár vízhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111107-42-kgot-fogyott-dorottya-a-titok-egy-pohar-viz.html




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.