Tízmilliószoros erejű gondolatok

Buddha a nap cikke akaraterő szerencse ezotéria tízmilliószoros nap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tibeti buddhisták szerint minden évben négy alkalommal különleges égi adományként egy pulzáló energianyaláb érkezik a Földre, mely körbeöleli a bolygót, felerősíti és megsokszorozza a gondolatok erejét, és növeli a megvalósulásuk lehetőségét. A jelenségről a maják is említést tettek - e napokat fokozott spirituális hatásuk miatt tízmilliószoros teremtő napoknak nevezzük.

A tízmilliószoros teremtő napok Tibetben vallási ünnepek, melyekkel az emberek Buddha életének főbb állomásairól emlékeznek meg, idejüket pedig mindig a holdújévhez viszonyítva számolják ki: az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. Július 12. a 2013-as év harmadik ilyen tízmilliószoros napja, az előző május 25-én volt és további egy áll előttünk október 26-án.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Miért lehet érdekes mindez a spiritualitás iránt érdeklődő nyugati ember számára? Azért, mert ilyenkor minden teremtés tízmilliószoros erővel hat. Hogy mik számítanak teremtésnek spirituális szempontból? A tettek, mert minden tett elindít egy folyamatot. A gondolatok, mert gondolatainkkal határozzuk meg a valóság minőségét, gondolataink vonzzák be életünkbe a pozitív vagy a negatív fordulatokat. Az érzések, mert átitatják a gondolatainkat, meghatározzák a másik emberhez vagy a dolgokhoz való viszonyunkat. A döntések, mert a döntésekkel új kapukat nyitunk meg magunk előtt. Ezek a napok a karma szempontjából különösen fontosak: minden, amit ezen a napon elkövetünk, karmikus szinten megsokszorozódva fejti ki hatását, és ami a legfontosabb, így is száll vissza ránk. Érdemes ilyenkor arra törekedni, hogy ne essen folt a karmánkon.

A gondolatok teremtő ereje a tízmilliószoros napokon azért erősödik meg, mert a már említett energianyaláb, melynek sugarában körülbelül 17 órán keresztül fürdik a Föld, gyorsabb ütemben szilárdítja meg, vagyis manifesztálja őket. A tízmilliószoros napokon a gondolataink tudatos irányításával, fókuszálásával, teremtő álmodozással akár egészen új irányt is adhatunk az életünknek. E napokon kézenfekvő módon kerülni kell a negatív gondolatokat és érzelmeket, hiszen ilyenkor ezek hatása is megsokszorozódik. Nem szabad azonban kétségbe esni, ha a rózsaszín szemüveg nem ugrik csak úgy fel az orrunkra: nyilvánítsuk ki, fogalmazzuk meg a kételyeinket, rossz érzéseinket, fájó gondolatainkat - ezzel elengedjük őket, és nem mérgezik tovább a lelkünket.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Így használd a tízmilliószoros teremtő napok energiabőségét:

- Végezz szeretet- és bőségmeditációt! Ha nem vagy gyakorlott meditáló, egyszerűen csak szakíts időt arra, hogy elképzeld, milyen világban élnél szívesen, mi tenne téged és szeretteidet boldoggá. Pörgesd le lelki szemeid előtt a vágyott élet filmjét, ha van hozzá kedved és időd, rajzold vagy írd is le a számodra harmóniát adó állapotot! Haladóbbak mandalába is önthetik a gondolataikat meditáció után.

- Ne mondj nemet! Gondolataid megfogalmazásában kerüld a tagadó formát. Az univerzum nem ismeri a nemet, márpedig ezen a napon különösen aktívan kommunikálhatsz vele. Ügyelj arra, mit mondasz neki.

- Kapcsolódj ki a természetben! Kirándulj, sétálj nagyokat zöld környezetben, gyönyörködj az élővilág csodáiban - találj vissza a természettel való ősi harmónia állapotába!

- Adj hálát! Gondold végig, mi minden jó van jelen az életedben, mennyi klassz dolog történt veled, és milyen remek emberek vesznek körül. Köszönd meg a sorsnak az adományait!

- Szeress! Vedd körül magadat azokkal, akiknek a társasága feltölt, és erősítik az önbizalmadat. Legyél velük kedves, tégy nekik szívességet! Kerüld el messzire az energiavámpír panaszládákat, ne fertőzzenek meg téged is a negatív hozzáállásukkal. Legyél barátságos, érdeklődő és nyitott, ismerkedj bátran - a szíved tévedhetetlenül megsúgja, ha valakivel dolgotok van egymással az életben.

- A tízmilliószoros teremtő napokon könnyebb felhagyni a káros szenvedélyekkel, rossz szokásokkal, letenni a múlt terheit és új utakon indulni el. A Buddha-napok kedveznek a hosszú távú elköteleződésnek, az új ismeretségeknek, a fogantatásnak, a testi és lelki gyógyulásnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.