asztrológia ezoterika horoszkóp tízmilliószoros nap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindent a vonzás törvénye határoz meg. A létet, a lélegzést, az univerzum rendjét, az egyén és a társadalom haladási irányát. 

A keleti kultúra lényeges pillére az évenként ismétlődő négy 10 milliószoros nap. Ezeket a hagyomány szerint sorsfordítónak tekintik, kiemelt figyelmet szentelnek rájuk. Vajon hatással lehetnek más földrészeken élőkre, más vallású emberekre? Mindenképpen, hisz az univerzumi energiákat semmilyen országhatár, óceán nem tudja megállítani.

Forrás: Thinkstock

A személyes élet minden egyes pillanata és történése azon múlik, mi kerül eldöntésre és meghatározásra a fejedben. Ami bent, az kint, ami fent, az lent. Nem számít, hogy ki vagy, hány éves, mi a nemed, honnan jöttél, merre élsz! Teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg a tapasztalataidat és a jövőbeli terveid sikerességét. Az elmédben felbukkanó, majd pedig pontosan meghatározott gondolatok által jutsz el valahová, vagy ragadsz bele a jelen helyzetbe. Te vagy az, aki életre hívod és működteted a mindenható törvényt. Tudtad, hogy a teliholdak és az újholdak sokkal jelentősebb energiákat rejtenek és áramoltatnak? Ezek az energiák kedved szerint formálhatók, kihozhatsz belőlük sikert és elégedettséget, de akár bukást is. A te szellemed, akaratod és erőd teszi ezeket az energiákat pozitívvá vagy épp negatívvá. Minden attól lesz valamilyen, ahogyan viszonyulsz hozzá: bizony, nem mindegy, mit kívánsz, hogyan cselekszel, mire gondolsz… Nemcsak a pozitív, hanem a negatív gondolatok is képesek sokszorozódni. Amilyen rezgéseket kibocsátasz, olyanok érkeznek vissza hozzád. A mérleg nyelve mindig kiegyensúlyozódik.

10 milliószoros napok 2015-ben

Március 5.
Június 2.
Július 20.
November 3.

A jó jót, a rossz rosszat csalogat

Évente négy kiemelkedően csodás nap van a tibeti hagyományok szerint. A tibeti "Nagy" Buddha napokat hívják 10 milliószorosnak, ezek mindegyike a legjelentősebb buddhista vallási ünnepnapokhoz kötődik.

Forrás: Thinkstock

A tibeti Buddha napok igazi ünnepek, melyek során megemlékeznek Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. Hitük szerint ezeken a napokon a pozitív és negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára nő - és nagyon egyértelműen, jól követhetően köszönnek vissza a cselekedetek. A jó jót, a rossz rosszat vonz. A spirituális gyakorlatok végzése ezekben az időpontokban erősen javasolt.

Vajmécsesek ünnepsége és a tökéletes "kialvás"

Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepsége) – Shakyamuni Buddha csodatévő cselekedeteket mutatott be követőinek, hogy erősítse azok hitét.

Saka Dawa Düchen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor aktuális. Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (a tökéletes kialvás, a lélekben való megállapodás, Buddha végső megvilágosodása) ünnepli.

Chokhor Düchen (chokhor – imakerék) – A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja. Shakyamuni Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét – ekkor hangzik el Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.

Lhabab Düchen – A tibeti naptár kilencedik holdhavának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennybe ment, hogy az isteneket tanítása, valamint édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette őt a szamszárából való szabaduláshoz.

Mit érdemes tenni?

Nagy terheid, hibáid, botlásaid, vétkeid feloldását ezekre a napokra időzítsd. Bátran kérj örömöt, elégedettséget, szépséget, jóságot, boldogságot magadnak, környezetednek, sőt, másoknak is! Küldj bőséget, fényt, szeretetet, tiszteletet, odaadást a Földnek és az egész társadalomnak! Kérj egészséget mindenkinek: a természetnek, az embereknek. Lényeges, hogy ne magadat helyezd középpontba, ne csak magadnak kívánj, hisz ez valójában már az önzőség határát súrolja, ami nem jó irány! Ne csak pár percet foglalkozz ezzel a témával, hanem egész nap.

Forrás: Thinkstock

Kezdd a reggelt úgy, hogy kinyilvánítod az univerzum felé örömödet a léttel és az egészséggel kapcsolatban. Gondolataid, tetteid csakis jók legyenek, árassz magadból jóságot, pozitivitást. Teremts lelkedben és környezetedben is harmóniát, békét, szeretetet. Ha ezt képes vagy megtenni, akkor érzékelheted, ahogy mások is átszellemülnek. Csakis arra gondolj, amit teremteni szeretnél, és úgy, hogy azzal másoknak ne árts! Nem baj, ha jön néhány kellemetlen, negatív tartalmú gondolat! Ezeket küldd el, s próbáld átfordítani jóra a beszűrődő "lélekzajokat". Persze, nem könnyű a hétköznapokból "kiszakítani" egy egész napot és csakis erre a jeles napra összpontosítani. Valószínűleg nem is tudod megtenni, vagy sokan nem engedhetik meg maguknak azt, hogy "szabadnapot" vegyenek ki a munkahelyükön. Ám nem is kell! A feladat annál izgalmasabb, minél színesebb emberi közegben vagy képes gyakorolni, másoknak is átadni a benned születő szeretetet, pozitív energiákat. Ráadásul azonnal be is bizonyosodhat a kitétel, hogy a jó jót hoz, a rossz pedig rosszat. Mosolyogj másokra, légy barátságos, nyitott, érdeklődő és mások is megnyílnak majd feléd. Azonnal viszonzásra lelhet az a sok jó, ami belőled mások felé árad. Ám otthon, amikor elcsendesedsz, koncentrálj vágyaidra, a jövődre, azokra a kívánt változásokra, mik neked is jót hozhatnak majd.

Top 10 tennivaló

légy önzetlen
szeress
örülj
mosolyogj
adj
teremts jót
küldd el a rosszat
légy tudatos
légy belátó
légy hálás!

Tényleg működik?

A válasz: igen! Azzal a kitétellel, hogy nagyon tudatosnak kell lenned, s valóban a jóra, a fejlődésre, a növekedésre és a céljaidra kell koncentrálnod. Mindig jusson eszedbe, hogy az életedet te alakítod, a most és a jövő formálható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.