Havi horoszkóp márciusra - önuralom, önismeret, tettvágy

asztrológia ezoterika havi horoszkóp horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elérkezett az asztrológiai újév ideje. Jupiter uralkodásának esztendeje ez, aki a bőség, a boldogság és a szerencse birtokosa. Fontos, hogy gyakorolj önuralmat, és ismerd meg minél jobban önmagadat. Ezzel teszed a legnagyobb szolgálatot! 

Ez a te pillanatod, egy olyan időintervallum, amikor rengeteget tehetsz a saját fejlődésedért, de bizony a rombolásért is. Attól függ, mibe ölöd az energiád. Csak jó dolgokra koncentrálj, akkor nem lehet semmi baj. Amire viszont feltétlenül oda kell figyelni, az az, hogy közlekedés, sportolás során legyél körültekintő, mert nő a baleseti rizikófaktor 11-éig! Pénzügyek terén kedvező időszakra számíthatsz, főleg március első felében, amikor sok szerencsés lehetőség adódik, bár talán jobb lenne, ha egyszerre mindig egy dologgal foglalkoznál, de ott maximálisan teljesítenél. Meglepő lehet, de Kosként most nehezedre eshet nyíltan kiállni a saját érdekeidért, de mindig kapsz külső segítséget, ha igényled.

Vénusz karöltve járja veled végig ezt a hónapot, rengeteg segítségre számíthatsz tőle. Sokszor fel fogja hívni a figyelmedet, hogy szánj több időt a családodra, barátaidra, kis kedvencedre, hisz nélkülük sivár lenne az életed! Fontos dolgok – nem ritkán változások - várhatóak szívügyek terén, ha még nem kötelezted el magad tartósan, akkor most megleled és meg is tudod tartani az igazit. Járj nyitott szemmel, ne utasíts vissza senkit, akkor se, ha elsőre épp nem nyeri el a tetszésedet. Március második felétől fellélegezhetsz a szakmai és egyéb kötelezettségek terhei alól, és remek kilátásokkal kecsegtet Merkúr már most áprilisra!

Itt az ideje, hogy átértékelj néhány dolgot, s különbséget tégy fontos és lényegtelen közt. Nem mindegy ugyanis, hogy melyikre szánod az időd java részét. Szelektálj, s figyelj a fontos, előremutató dolgokra. Lényeges az is, hogy pontosan meghatározd, ki vagy, hová akarsz eljutni, s ehhez mekkora függetlenségre, vagy épp anyagi háttérre lenne szükséged. Mindeközben remekül és fordulatosan alakulhat a szerelmi életed, különösen, ha még keresed a társadat. Ennek legfőbb oka, hogy Vénusztól pozitív támogatást kapsz az ismerkedéshez, a jó kommunikációhoz. A randik, a társasági élet sok örömöt és szórakozási lehetőséget kínál számodra. Használj ki minden adandó alkalmat az ismerkedésre - nem csak szerelemmel összefüggésben!

Figyelj márciusban önmagadra, legtitkosabb vágyaidra, cselekedeteidre, környezeted tagjaira, az ő igényeikre. Találd meg az arany középutat, ne tűnj önzőnek, de önmagadat se told háttérbe mások elvárásai miatt. A tavasz első napjaiban légy sokkal körültekintőbb közlekedés terén, nő a baleseti rizikófaktor! A szakmai előmeneteleddel kapcsolatos változások kedvezőek rád nézve, különösen március második felében. Barátokra, támogatókra bármilyen akadály feltűnésekor számíthatsz, ne félj tanácsot kérni! Kicsit befelé fordulóbb lehetsz a hónap közepén, nagyon jó időszak ez egy kis lazításra. Szívügyek terén kellemes időszak várható, rajtad múlik, mennyit engedsz be a külvilág impulzusaiból.

A tavasz itt van a nyakadon, s ha az időjárás terén ez még nem is mutatkozik meg, belül már érzed, és megnyitod a szíved az új impulzusok, a változások előtt. A meleg idő közeledtével egyáltalán nem lehet okod panaszra, mert ami rossz volt mostanság, azt lezártad, magánéleted viszonylag jól működik. Márciusban garantált, hogy váratlan pénzforrásra bukkansz, használd ki bátran, amit a sors felkínál, aknázd is ki, amennyire csak lehet! Szerelemből sem lesz hiány, de tudd, hogy Vénusz csak akkor támogat, ha teljesen őszinte leszel, kitárulkozol, és elfogadod a másikat olyannak, amilyen. Lényeges eleme ennek a hónapnak az, hogy nem szabad keverned a pénzügyeket a szerelmi szálakkal, mert az komoly gondokat okozhat!

Márciusban a napsütéses órák száma értelemszerűen növekszik, s te is látványosan kivirulsz. Olyan leszel, mint egy hóvirág, aki alig várja, hogy kibújhasson a hótakaró alól, s megmutathassa szépségét és rejtett tartalékait. Ne riadj meg attól, hogy napról napra egyre több és több tennivalód akad, szakmai és tanulmányi téren ezek teljesen lekötik az idődet, mégis jól tennéd, ha a maximumot nyújtanád. Ha családodra, barátaidra is odafigyelsz, azért biztosan hálásak lesznek neked, és nem ártana különféle társaságokban is többször megjelenned, teret engedve új barátságoknak, esetleg egy kibontakozó szerelemnek. Itt az ideje, hogy önmagaddal is foglalkozz!

A március havi bolygóállások nehéz pillanatokat teremtenek számodra, ugyanakkor óvnak is, és érezni fogod, hogy jól jársz, ha óvatos vagy, és minden lépésedet megfontolod. Ne félj aludni egyet a nagy döntések előtt, most épp erre van szükség ahhoz, hogy a legjobb utat válaszd magadnak. Nem kell félned az ismeretlentől sem, de nagy feladatokat csak úgy vállalj el, hogy arra elég időt kérsz. Az asztrológiai újév beköszöntét követő napok nem kedveznek a nagy befektetéseknek, a komoly kockázattal járó ügyeket inkább kerüld el, vagy halaszd áprilisra. Különösen a hónap közepén nyitott leszel új érzelmek befogadására, és sokan keresik majd a kegyeidet. Barátság? Szerelem? Mindkettő jöhet, igaz?

Az új asztrológiai év megérkezése pozitív energiákat is magával hoz, fontos időszak lesz ez számodra, jelentős döntéseket kell meghoznod, viszont lényeges, hogy nem szabad hagyni magad mások által befolyásolni. Azt tedd, amit akarsz, amit a szíved vagy épp az eszed súg, s ne azt, amit a környezeted elvár tőled. Különösen igaz ez az emberi kapcsolatokra, esetleges szakításra, lezárásra, és még erőteljesebben igaz az anyagi helyzetedre. Ne spórold el az időt a gondolkodástól, a részletek alapos kielemzésétől, s ha kell, kérj szakmai segítséget, mert lehet, hogy szükséged lesz rá. Március 7-ig inkább megy a pénz, mint jön, aztán könnyebb lesz a helyzet, fordul a kocka. Gondjaid megoldásában szeretteid lesznek segítségedre.

Március első felében komoly kettősséget fogsz érezni, lesz életedben pozitív és negatív hatás, leszel fent és lent, néha tisztán látsz, máskor teljesen összezavarodnak a gondolataid. Ez a végletesség alaposan kifáraszt, s komoly koncentrációt igényel, de tarts ki, 20-a után fordul a kocka, minden visszakerül a helyére, és rendeződnek a dolgaid. Hivatalos ügyek intézését inkább március végére halaszd, de áprilissal még jobban járnál. Ha nem hajt a tatár valamiért, akkor ne sürgesd most a dolgokat. Fontos, hogy 14-e és 19-e között hiszékenyebb leszel a megszokottnál, és emiatt könnyen csalódás érhet, ne hagyd magad megvezetni. Közvetlen környezeteddel nézeteltérések alakulhatnak ki, de ezeket fogod tudni orvosolni, csupán türelem kell meg kompromisszum-készség.

A tavasz beköszönte felvidít, minden nap jobb lesz a hangulatod, az apróságokban is lelsz némi örömöt, a szomorúságot messzire űzöd, s olyan embereket is mosolyra fakasztasz, akiket egyébként máskor lehetetlenség erre rábírni. Fura csavar a történetben az, hogy eközben sok váratlan, egyben sürgősen megoldandó problémával kell szembenézned, nehézséggel teli napok várnak rád, te mégis jól veszed az akadályokat, egy probléma, netán kettő nem billent ki az egyensúlyból. Anyagiak terén viszont óvatosság ajánlott, jóval több kiadás várható, mint amit beterveztél. Március második felében a társasági életed előtérbe kerül, sok új ismeretségre tehetsz szert.

Merkúr és Mars erőteljes hatással lesznek a mindennapjaidra, lépten-nyomon követnek, alkalmanként gátolnak, közben persze el is gondolkodtatnak. Úgy érezheted, családi és munkahelyi problémáid a szokottnál jobban nyomják a válladat, és lesznek pillanatok, amikor nem akarod tovább cipelni a terheket. Március második felében megkönnyebbülhetsz, a gondok látványosan távolodnak tőled, mindent meg tudsz oldani, szinte erőlködés nélkül. A hónap utolsó napjaiban szakmai téren jöhetnek váratlan sikerek és elismerések, szerelmi életedben viszont adódhatnak viták, nehézségek, melyeket majd április közepe táján fogsz teljesen megoldani.

Itt az ideje az önértékelésnek, vess számot az elmúlt egy évvel, tekints úgy erre a márciusra, mint egy újjászületési lehetőségre. Végül is a nap a te jegyedben jár, tehát többszörös támogatást kapsz a céljaid megvalósításához, sőt, akár a rossz szokásaidról való lemondáshoz is. Légy a szokottnál is türelmesebb önmagaddal és környezeteddel egyaránt, figyeld, mit mondanak mások, és te is mondd el a véleményedet, ha kérdeznek. Ha nem megy minden úgy, mint a karikacsapás, attól még ne érezd azt, hogy a szerencséd elhagyott. Családi kapcsolataidban sok vita, kellemetlenség adódhat eleinte, de ott is a tolerancia és a szeretet ereje az, ami mindent meg tud oldani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.