Kígyótartók, és ami kimaradt - eltitkolt csillagképek az égbolton

Forrás: Thinkstock -
asztrológia kígyótartók ezoterika horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Naponta olvassuk, és hisszük vagy sem, a horoszkópok színt és sokszor reményt csempésznek a hétköznapokba. De lehet, hogy nem is a megfelelő csillagjegy üzenetét hisszük magunkénak? Íme, a 13. csillagjegy - a Kígyótartók!

Nem új a hír, mégsem épült be annyira a köztudatba, mint a másik 12 jegy, pedig már időszámításunk előtt legalább 130 évvel is ugyanezek a spirituális ismeretek álltak a rendelkezésünkre.

Forrás: Thinkstock

Miért hagyták ennyire figyelmen kívül mindazok, akik örökségként testálták ránk a csillagjegyekről szóló tudást?

Egy elmélet szerint nem véletlenül lett összezavarva a "tudás", és nem véletlen, hogy csak azok birtokolhatták a teljes üzenetet, akik erre valóban megértek már. A léleknek fejlődnie kell, és a 13. csillagjegy óriási ereje - ha rossz kezekbe kerül - visszaélésekre adhatott volna okot. Most azonban talán már itt az ideje annak, hogy a hétköznapi ember is megismerje a Kígyótartók titkait:

A 13. csillagkép - a Kígyótartó

A kígyó amióta csak öntudatra ébredt az ember, a beavatást, a gyógyítást szimbolizálja. A legtisztább, a beavatást szolgáló csillagkép, amely a a Tejútra, vagyis „az istenek útjára” vezeti fel az emberi lelket. A csillagképben a kígyó feje a tudás felé fordul (Északi Korona), farka pedig a kézben tartott szexuális, teremtő, nemző erőt jelképezi. A Kígyótartók hatalma összetett: mérhetetlen tudást birtokolnak, miközben ösztönerejüket is birtokolják és irányítják. Ez a kettőség teszi őket képessé magasabb minőségek megismerésére, ettől válnak méltóvá a beavatásra. A Kígyótartók ereje azonban mélységes empátiájukból is fakad: mérhetetlen felelősséget éreznek embertársaik iránt, testi-lelki gyógyításban jeleskednek. Kiemelkedő kommunikációs készségük is, és magasfokú spirituális fogékonysággal bírnak. Ők azok, akik szinte "belelátnak" a másik ember lelkébe - ezért is gyógyítanak könnyedén -, nem a látható jelekből olvasnak, hanem abból, amit a másik ember nem tud, nem mer közölni. Megérzéseik akár félelmetesek is lehetnek. Ám egy Kígyótartó ember közelében létezni, együtt élni vele, vagy barátságát élvezni óriási előnyt jelent. Védőpajzs az élet kihívásaival szemben. Könnyen ébred bizalom feléjük, nem véletlenül, hűségesek és álhatatosak, a Kígyótartók nem árulják el szeretteiket. Ráadásul ez az egyetlen csillagkép, amely egykor élt, valós személyt idéz: Imhotepet, azt a gyógyítót és főpapot, akit az egyiptomi kultúrában úgy tiszteltek, mint aki a gyógyítás bölcsességét hozta az embereknek.

Kígyótartó, Kepler rajza Forrás: wikipedia

Létezik még egy csillagkép - a 14. –, Nimród csillagképe is, amelyről részletesen írunk a következő cikkben. A most következő csillagképfelsorolásunk azonban már azzal is számol. Íme, a 14 csillagjegy:

A 14 csillagjegy

Kos: április 23.–május 11.
Bika: május 11.–június 16.
Nimród (Orion): június 2.–június 24.
Ikrek: június 24.–július 16.
Rák: július 26.–augusztus 6.
Oroszlán: augusztus 8.–szeptember 15.
Szűz: szeptember 16.–október 31.
Mérleg: november 1.–november 21.
Skorpió: november 21.–december 20.
Kígyótartó: november 11.–december 26.
Nyilas: december 21.–január 15.
Bak: január 21.–február 12.
Vízöntő: január 31.–március 8.
Halak: március 11.–április 21.

Nagy tavaszi szexhoroszkóp - a változatosság gyönyört hozhttp://www.life.hu/horoszkop/20150226-a-life-hu-tavaszi-szexhoroszkopja-2015.htmlAhogy az élet egyetlen területén, úgy a szexben sincs tartós, hosszú ideig tartó állapot. Baj is lenne, ha így lenne, hiszen sokkal izgalmasabb, ha az erotika változásokkal teli. Főleg ha az fejlődéssel jár, ha minél többet tapasztalsz, és a tapasztalatok mentén igazán éretté válsz a női szerepedre.HoroszkópOrigoPénzhoroszkóp márciusra - Vedd észre, miben lehetsz sikeres!http://www.life.hu/horoszkop/20150223-a-life-hu-pezhoroszkpja-marciusra-2015.htmlAz Uránusz március 3-án tűz trigonnal kapcsolódik a Jupiterhez, ami a 2015-ös év rövid, de annál izgalmasabb, egyben szerencsés fényszöge, a megújulás és az örömteli változások lehetőségével. Használd ki a hónap elejét nagy pénzügyi tranzakciókhoz, állásváltoztatáshoz, adás-vételekhez - csak jól járhatsz!Horoszkóp--Szerelmi horoszkóp márciusra - Légy magad a megújulás!http://www.life.hu/horoszkop/20150223-a-life-hu-szerelmi-horoszkopja-marciusra-2015.htmlSzerelmi életed fordulópont előtt áll, ezért fontos lesz pontosan meghatározni, hogy mire és kire is vágysz valójában. A Life.hu szerelmi horoszkópja segíthet a körvonalazásban.HoroszkópThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.