Alkalmazkodsz a világ körforgásához, vagy hagyod, hogy a lehetőségek elsétáljanak melletted? Az elmúlt években soha nem volt olyan kemény és embert próbáló időszak, mint amilyen a 2016-os esztendő lesz. Ha erős vagy, kitartó, állhatatos és jól tervezel, akkor még a nehéz helyzeteket is a magad javára tudod fordítani.

Mibe kapaszkodjunk?
2016 kemény és megterhelő lesz, alkalmanként fájdalmas megélésekkel, negatív tapasztalatokkal, a Mars sokszor durva korbácsütéseivel. Akkor tudsz a vízfelszínen maradni és a hajódon keletkező lékeket betömni, ha semmi ellen sem hadakozol, hanem tudatosan figyelve a változásokat mindig alkalmazkodsz az aktuális körülményekhez.

Forrás: Thinkstock

Gondolataid mindig legyenek letisztultak, tartsd magad eredeti terveidhez, és az etikusságot, erkölcsöt és becsületességet tartsd szem előtt. Önmagadhoz méltó módon éld az életedet, ne engedd, hogy mások akarják meghatározni mi a jó, vagy mi a rossz neked. Aki 2016-ban görbe utakon jár, aki örökösen ferdít, aki nem a tisztesség ösvényén halad előre, az a saját csapdájába fog esni, és nehezen mászik majd ki belőle. A 2015 szeptemberében jegyet váltó Szaturnusz kikényszeríti belőled, hogy felvállald önmagadat akár azon az áron is, hogy lemondásokra kényszerítsen. Ha merész vagy és ki mersz lépni a komfortzónádból, akkor nyert ügyed van, ugyanis a sors meg fog jutalmazni bátorságodért.
Tartozz azok közé, akik merik vállalni önmagukat!
2016 legfőbb feladatai közé tartozik a személyes fejlődés, a régóta függőben lévő ügyek lezárása és természetesen önmagad és vágyaid előtérbe helyezése. Most kell egészségesen önzőnek lenned, mert csak így lelhetsz rá a belső békére.

Amennyiben 2016-ban nyitott szemmel jársz, meg fogod találni a számodra kedvező helyzeteket, azokkal az emberekkel együtt, akik által előrébb juthatsz, s Te magad is fejlődhetsz. Lényeges elem lesz a tudatos tervezés, a mérlegelés, és meg kell értened, hogy a régi mondás mennyi re igaz: a kevesebb néha több!

2016, a Mars éve
2016 uralkodó planétája ritkán segít a mindennapokban, annál inkább hátráltat. Alapvető jellegzetességei: tűz, tetterő, harc, konfliktus, akadály, háború... persze, azért ne gondoljuk, hogy nem társítható hozzá a haladás, az akarat és a cselekvés lehetősége. Ez utóbbiakhoz viszont komoly figyelemre és tudatosságra lesz szükség. 2016-ban könnyű hibát véteni, és nehéz lesz ezeket kijavítani.
Törekedj a maximumra, és sose térj le az egyenes útról!

Mars a negatív hatásai mellett túlélésre sarkall, akaratossá tesz, és erősíti a kitartást. Akik bajban vannak, épp általa találhatnak megoldásra, ha nem engedik ki kezükből az irányítás gyeplőjét. A Mars energiája támogatást ad a mindennapokban való érvényesüléshez, képességeink kibontakoztatásához, önnön valónk felismeréséhez, erősítéséhez.

Forrás: Thinkstock

2016-ban fel kell lépned a saját érdekeid védelmében, amihez elkerülhetetlen lesz szembe nézni a valósággal, és lezárni a függőben lévő ügyeket. Az elmúlt esztendőkben sokszor kerested a kifogást, és inkább más irányba indultál, ha akadály tornyosult eléd? Ezt soha többé ne tedd!

Mars, a harcos planéta
A Mars a háborúk és a hódítók ura, ám ez fegyver kétélű. Benne van az erő és a bátorság megtestesülésének lehetősége, és a nyílt agresszió, a leigázás még erőteljesebb felbukkanása. Akik kizárólag önmaguk erejét akarják előtérbe tolni, azok ezzel a közösség szellemét próbálják porba dönteni. Épp ezért messzire kell kerülni azokat, akik mindig élen akarnak járni úgy, hogy közben mások elképzeléseit, vágyait semmibe veszik: a leigázás nőni fog, új háborúk várhatóak és vallási fanatikusok erőteljes nyomása lesz érzékelhető, ha a béke helyett valami másnak engedünk utat.

Alapvetően az embereken, csoportokon múlik, minek és kinek engednek teret. Ott, ahol az összefogás a harmóniát tartja előtérben, az agresszió nem érvényesülhet. A természet is megsínyli ezt az időszakot: szárazság és erdőtüzek ismét felütik fejüket.

A saját éledeért te vagy a felelős!
Mars energiáit úgy fordítsd a magad javára, hogy nem engedsz a nyomásnak, a leigázásnak, hanem elszántan nemet mondasz a nem tetsző dolgokra, s érvényesíted a szabad akaratodat. Ne kételkedj önmagadban. Vedd kézbe életed irányítását, és nyerni fogsz!

Ez vár rád 2016 szeptemberéig
Mars hosszú hónapokig ide-oda költözik, többször is megjárja a Nyilas és a Skorpió házakat. Januárban, februárban, júniusban és júliusban a Skorpiót erősíti, ezáltal leginkább a Bikák, Rákok, Szüzek, Bakok és a Halak érvényesülhetnek. Márciusban, áprilisban, májusban, augusztusban és szeptemberben a Nyilas házból segíti a Kosokat, Ikreket, Oroszlánokat, Mérlegeket és Vízöntőket.

Forrás: Thinkstock

Neptunusz a Halakban - tisztán látsz már?

  • 2012-től a Neptunusz a Halakban arra próbál inspirálni, hogy végre a béke és a megnyugvás elérése legyen elsődleges célkitűzésed.
  • 2016. májusában Szaturnusz-Jupiter kvadrát nyújt lehetőséget: aki ekkor nem él az adandó alkalommal, sokáig várhat újabb mérföldkőre életében.
  • 2016. december: Szaturnusz-Uránusz trigon: a tartós újítások ideje.
Tartsd szem előtt, hogy a lezárás évében megtett okos, tervezett, megfontolt lépések mindenképpen a hasznodra lesznek. Ha nem mozdulsz ki az állóvízből, akkor semmi nem változik, és még nehezebb lesz kilépned a megszokások öleléséből. Ebben nagy segítségedre lehet a 2016-os Ezoterikus Kalendárium, amely úgy épült fel, hogy megtanítson az elengedésre, az elfogadásra, a bölcs belátásra.