Akiket gyakran foglalkoztat a SEO, vagy a saját oldalaik optimalizálásával foglalkoznak, netán maguk is szakértők, számukra kiemelt fontossággal bír a keresőoptimalizálás egyik toplistás tényezője: a linképítés.

Forrás: SEOPONT.HU/


Linképítés esetén
 viszont a legfontosabb SEO tényezők köré az origo.hu cikke szerint az alábbiakat érdemes sorolni:

  • A jó minőségű és hasznos tartalom
  • Prémium minőségű legyen a hivatkozó weboldal
  • Körültekintően megválasztott hivatkozás, azaz link

Ez természetesen csak a 3 kiemelt tulajdonság, amit tovább lehet sorolni bőven, továbbá ezt a hármat is szerte ágazóan több részletre lehet osztani, a részleteket pedig még tovább részletezni.

Nem véletlen, hiszen a Google a PageRank megjelenése óta (függetlenül attól, hogy most már nincsen erre nyilvános adat) a mai napig kiemelten figyeli és elemzi a honlapokra mutató külső hivatkozásokat. Rengeteg olyan szegmens van a magyar és külföldi piacon egyaránt, ahol szinte csupán a linkekkel is kimagasló eredményeket és sikereket lehet elérni a SEO folyamatok következtében.

Természetesen, aki minőséget is szeretne, netán a témájában nagyobb a piaci verseny, ott a linképítés kampányain felül számos tényezőre kell még koncentrálnia.

Linképítés Árak

Dunát lehet rekeszteni az erre épült szolgáltatók terén. Elég csak beírni a megfelelő kulcsszót a Google.hu keresőjébe és számos lehetőséget találunk. No, nem mondom, hogy mindegyik jó, mivel a felhígult piac kidobta magából a gyorsan meggazdagodni akaró kontárokat is.

Létezik eseti, havi és csomagban árult szolgáltatás egyaránt. Az utóbbi például egy ígéretesnek tűnő lehetőség a znt.hu prémium linkmarketing kínálatában. Itt 84.500 Ft-ért (2021. júniusi ár) egy komplett csomag megrendelését lehet véghez vinni, ami még a minőségi szövegírást is tartalmazza.

Az ajánlat szerint a honlapok magas bizalmi értékkel és szignálokkal rendelkeznek, ami ebben az esetben számunkra nagyon fontos, mert ez fogja meghatározni a linkek SEO értékét is.

Az említett ár egyébként a legkisebb csomagot tartalmazza, egyszeri díjjal. Összesen 4 darab ajánlat van, mellyekkel akár 36 darab különböző, értékes oldalon juthatunk értékes linkekhez. Utóbbi már a legerősebb ajánlat, a maga 292.200 Ft-os árával.

Írta: Nagy Arnold, SEO Szakértő