párkapcsolat szex swinger klub szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten sokan megbotránkoztak a dominák világán, most egy másik, szintén nem mindennapi, és igen megosztó jellegű téma következik: a swingerklubok és az oda látogatók tapasztalatai, történetei.

Mi a swingerklub?

A swingerklubban olyan párok és szinglik vannak, akik kisebb-nagyobb csoportokban élvezik és gyakorolják a szexet. Meghökkentő, idegen és sokak számára elfogadhatatlan, ami egy-egy ilyen esten történik. Pedig számos olyan pár és egyedülálló ember él akár a közvetlen környezetünkben is, aki a swingerklubokat érdekesnek, izgatónak, sőt mi több az élete részének tartja.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Akik ilyen klubokat látogatnak, leginkább kíváncsi természetű kalandorok, akiknek csupán a lelki monogámia számít (és ez sem minden esetben), nem a testi. Vannak olyan párok, akik csak ágyban, párnák közt, csendben szuszogva szexelnek, mert szerintük az a normális. Vannak, akik kicsit különcök, és simán belefér nekik a szabad ég alatti szex, a speciális pozitúrák kipróbálása is. És vannak azok a párok, akiknél már valamilyen úton-módon felmerül az "édes hármas" kérdése is. Aztán persze mindig elhessegetik a gondolatot, és annyiban marad a dolog.

Egy olyan párral ismerkedhettünk meg, ahol a férfi csak két év után merte elmondani a szerelmének, hogy bizony ő szívesen szexelne hármasban, és azt is szívesen venné, ha bekukkolhatna mások együttléteibe. Marcell (34) őszintén kitálalt Szilvinek (32), és felvetette a swingerezés ötletét.

Szerelem kontra az újdonság varázsa

Szilvi nem nagyon hallott még erről a jelenségről, kíváncsi volt, de előbb utánanézett, mit is akar imádott Marcija.

Marci: "Senki sem születik swingernek, ez nem egy attitűd, hanem egy szexuális társasjáték. Imádod a párod, de kipróbálnátok valami újat is - általában ez az indok, amiért először felkeresik ezeket a nagyszerű társaságokat."
Szilvi: "Ó, nagyon féltem, hogy mi és kik lesznek a swingerklubban. De azóta háromhavonta járunk a partikra, és megszerettem, mert önmagunk lehetünk, és mindenki tiszteletben tartja a másik pár/fél korlátait, szabályait. Hihetetlen, de tényleg rendkívül toleráns és empatikus a swingertársadalom."

Párosban vagy egyedül is?

Általában arról hallhatunk, hogy párok járnak a klubokba.

Marci: "Persze, több pár látogatja a klubokat. De férfiak is jöhetnek, és egyedülálló hölgyek is. A különbség az ár. Míg a párok a legtöbb helyen fizetnek, a szingli lányok ingyenesen vehetnek részt a bulikban, az egyedülálló uraknak pedig elég húzós felárat kell fizetniük."

Hogy kell helyszínt választani?

Az sem mindegy, hogy választunk klubot! Nem árt, ha az ember kellően körültekintő!

Szilvi: "Nagyon fontos, hogy egy szuper klubot válassz. Sajnos itthon sok lepukkant, igénytelen hely van, ezeket el kell kerülni. A különböző swinger párkeresőkön, fórumokon utána lehet keresni, melyek a prémium helyek. Nekünk két kedvencünk van, és szerencsénk volt, mert először pont a tutiba csöppentünk. Gyönyörű, exkluzív környezet, jacuzzik, néha egyes rendezvényeken korlátlan étel-italfogyasztás. És persze a tagok intelligens, ápolt, igényes emberek."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Az első alkalom

Az első alkalommal le kell küzdeni a gátlásokat.

Marci: "Megbeszéltük, hogy először csak kukkolni megyünk. Beépülünk, feszülten figyelünk, és ha tetszik, visszajövünk. Tetszett, és be is szálltunk a mókába. Jó, persze nem rögtön a hétpáros aktusba, hanem egy szimpatikus párral voltunk, némi iszogatás után. Elmondtuk, hogy először vagyunk egy ilyen helyen, és még kicsit félénkek vagyunk - azonnal oldották a gátlásainkat. Ők egyébként azóta is néha partnercseretársaink."
Szilvi: "Én voltam az, akit meg kellett győznie Marcinak. Ott a helyszínen annyira gyönyörű lányok voltak, hogy aztán még én voltam lecsitítva. Isteni volt."

Mi kötelező, mit illik, mit szabad?

Az, hogy mit szabad és mit nem egy swingerklubban, a pár és a többi partner dönti el egymás között.

Szilvi: "A lényeg: semmi sem kötelező, de mindent szabad, amit te, a párod és a többiek kellemesnek tartanak, és befér a megbeszélt keretek közé. Mi például, amikor elkezdtünk klubozni, megbeszéltük, hogy a nagyon sok szereplős akcióban nem veszünk részt, és a dominás játékok is ki vannak zárva. Inkább a diszkrét párcserék, a hármas, négyes szex vagy a kukkolás, kukkoltatás érdekelt. Van, hogy csak lemegyünk, szeretkezünk, és élvezzük, hogy a többiek figyelnek. Nem erőszak semmi! Szabály, hogy érezd jól magad, légy szexi és vidám"

Féltékenység nuku?

A legtöbben pont azért ítélik el a swingertársadalmat, mert nem tudják feldolgozni, hogy a párjukkal mennek, és a másik fél valaki másnak a karjaiban, ölében végzi. Ezt megcsalásnak fogják fel, és megbocsájthatatlannak tartják. Nos, ha egy pár ellátogat egy szeánszra, első alkalommal ki fog derülni, hogy mi a helyzet féltékenység terén. Van, hogy rájönnek, soha többet nem mennek ilyen helyre, és előfordul, hogy azonnal át tudnak "lépni" egy olyan szellemi és testi dimenzióba, ahol az élvezet, az erotika, a bujaság irányít, és nem a szerelem.

iStockPhoto
iStockPhoto

Marci: "Tényleg csak akkor menjetek egy ilyen klubba, ha a kapcsolatotok, illetve önmagatok eljutottatok egy olyan szintre, ahol ketté tudjátok választani a testiséget és a szerelmet. Szilvivel a kapcsolatunkra kedvezően hatott a swingerezés: azóta nyitottabbak vagyunk egymás felé, és például együtt meditálunk. Ott a lelkünk fonódik össze, a klubban a testünk és mások teste. Nem érzem betegnek magam emiatt, inkább szerencsésnek, hogy Szilvivel ennyire klappol minden."
Szilvi: "Mikor annak idején Marci említette, hogy mi lenne, ha elmennénk egy ilyen klubba kipróbálni a szexet, a legjobb barátnőmnek elmeséltem, és ő ajánlotta a Tágra zárt szemek című filmet, hogy nézzem meg, nem mond előre semmit. Megnéztem, és bár a két főszereplő kapcsolata majdnem ráment a semmire (mivel nem feküdtek le senki mással), nagyon berezeltem. De mégis: Marci szerencsére nem Tom Cruise. Remélem, még sok-sok swingerélményünk lesz együtt."

Mire figyelj? Szilvi és Marci közös szabályai

- Mindig előre meg kell beszélnetek, hogy mi fér bele egy estébe, és mi nem. Ha mégis elkap a pillanat heve, találjatok ki egy jelszót, és ha azt valaki kimondja, le kell állítani a folyamatot.
- Swingeres ismerősökkel csak a klubokon belül értekezzetek. Miért döntsük össze a jól felépített titkos várunk?
- Óvszer! Nagyon körültekintően kell bánni a védekezéssel!
- Érdemes álneveket is használni. Szintén a "titkos kis sziget" fíling miatt.
- Együtt szemeljétek ki a játszótársakat, a közös nézelődés izgi, és nem lesz belőle konfliktus.
- Csak olyan klubba menj, amiről jókat hallottál, olvastál. Ezen a színtéren nem mindig jó, ha kalandvágyó típus vagy.
- Érezzétek jól magatokat, egymást és a többieket. Aztán ha úgy érzitek, nem megy, nem kell erőltetni. Nem mindenki van így beprogramozva.


Csides Kata szexuálpszichológus szakértőnk véleménye

Nem ez lesz az utolsó divat, amivel bizonyos emberek megpróbálják igazolni önmaguk számára, hogy jobbak, többek és vagányabbak, mint a többi kispolgár. A swingerség ennek megélésére egy kiváló lehetőség. A hűtlenség féltékenységgel való indoklása - nem jó. Mi ez, ha nem az érzelmi kötődési képtelenség iskolapéldája? Egy kis iszogatás után már olyan tetteket hajtunk végre, amit józanul nem tennénk meg. A kukkolás is betegség! A swingerség csak a testiségről szól, hiszen nem jelenik meg az érzelem, a szerelem ezekben az együttlétekben. Véleményem szerint nem szabad társadalmilag elfogadottá tenni a szexuális és a nemi identitási zavarokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.