Franco Marco párkapcsolat féltékenység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alaphelyzet: a pasik utálják a hisztis nőket. És a féltékeny nőket is. A kettőt együtt ki nem állhatják. Különösen akkor, ha a nőnek végképp semmi oka jeleneteket rendezni. Ebből lesznek aztán a véget nem érő konfliktusok. Mivel férfiolvasónknak állandó küzdelem volt az élete, Franco Marcót kérdezte meg, hogy mit tegyen.

"Marco!
Tartós párkapcsolatban élek, kb. egy éve már, de nem értem, miért csesztet a barátnőm állandóan. Ma reggel például együtt néztük a tévét, amiben Horváth Éva (ex-szépségkirálynő) teljesen szolidan felöltözve (tehát semmije nincs "kint") vezeti a műsort. A barátnőm reakciója: Mit nézel ezen a nőn? Tetszik? - és kikapcsolta a tévét. Máskor jön egy csinosabb nő velünk szemben, már csak pár méterre vagyunk tőle, kikerülhetetlen, hogy rá ne pillantson az ember. Erre a barátnőm nekem támad (miután elmentünk a nő mellett):
- Miért BÁMULTAD meg ezt a nőt ?
- Nem bámultam meg.
- Láttam, hogy szemeztél vele!
- Nem szemeztem vele.
Ezek után szó nélkül otthagy, külön útvonalakon megyünk, és csak jó 10-15 perc múlva találkozunk ismét az autónál. Mi az oka ezeknek a cseszegetéseknek? Tesztel engem? Kezdek ideges lenni ettől, és érzem, hogy ez nem jó. Ilyenkor valami belső feszültség van bennem. Hogyan lehet jól kezelni az ilyen féltékenységi helyzeteket? Hogyan tudok férfiasan, dominánsan reagálni? Nem megfelelni akarok neki, hanem jól akarok kommunikálni. Mert ezzel a további macerálások egy részének is elejét tudnám venni. Állandó küzdelem az életem. Segíts, kérlek!

Üdvözlettel:
Ákos"

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Kedves Ákos!

"A nő és a férfi párharcát soha ne lássad másként mint reménytelen harcot, melyet a legkegyetlenebb önzés és féktelen hiúság fűtenek. A megvesztegető pillanatok, a szelídebb élethelyzetek, az alkalmi ellágyulások ne feledtessék soha, mikor nővel állsz szemközt, hogy harcos vagy, kinek bőrét, életét akarja az ellenfél. Harcolj lovagiasan, de harcolj. Ha néha nagylelkűséggel találkozol, fizess nagylelkűséggel. Ha gyöngédséget kapsz, add vissza, érzelgés nélkül, gyöngédséggel, amit kaptál. Ha szenvedéllyel találkozol, válaszolj feltétlen szenvedélyességgel. De soha, egyetlen pillanatra ne feledd, hogy minden érzelmes találkozás alján a meztelen önzés és hiúság parázslik. Parázson fekszik, aki egy nő ágyában fekszik. Bőrét odaégetheti, emberi rangját és becsületét meg kell mentenie. Figyelj és harcolj. Ellenfelek állnak körül, hajzatukban tollakkal, arcukon festékkel, mint a vad harcosok." (Márai Sándor: Füveskönyv)

Utószó:
Nézzétek Vujity Tvrtkót reggel, abból nem lesz baj. Ráadásul ő olyannyira szolidan öltözik, hogy még sapkája is van. Hidd el, ez segít.

Üdv.
Marco

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, kérdezd Franco Marcót, aki kendőzetlen véleményével téged is felhomályosít. Marcótól itt kérdezhetsz!
Marcóról még többet megtudhatsz itt!
Barátkozz Marcóval a Facebookon is!
Légy Marco ismerőse az Iwiwen is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.