A férfiak 50 százaléka volt már hűtlen, a megcsalások 97 százaléka a házasságok hetedik évében történik meg, de a nők sem maradnak le sokkal a férfiak mögött: minden harmadik nő csalta már meg a férjét - derül ki az ország szextesztjének adataiból, amit több mint 220 ezren töltöttek ki.

S hogy milyen érdekességeket tartogat még az eredmény? Az ország szextesztjének kiértékelését bemutató showműsorból kiderül!

A megcsalások 97 százaléka a házasság hetedik évében történik

A teszt eredményei alapján úgy tűnik, a férjek 37 százaléka lépett már félre, bár ez a hűtlenség nem a házasság korai éveiben fordul elő, ugyanis a 37 százalékos megcsalások 97 százaléka a hetedik, házasságban töltött év után történik csak meg.


iStockPhoto


Hogy miért a bűvös hetes? Erre nagyon sokan és sokáig keresték már a választ, ám megnyugtató magyarázat úgy tűnik, egyelőre nincs. Maradhat a feltételezés, hogy hét év után már nem olyan friss a kapcsolat, hogy addigra nagy valószínűséggel megérkeztek a gyerekek, így máshová kerültek a hangsúlyok, hogy ennyi év után a monotónia veszi át a szerepet.

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus úgy véli, ennél bonyolultabb magyarázat is igaz lehet, például az, hogy hét együtt töltött éve alatt már képesek vagyunk magunkban "modellezni" a másikat, addigra átvesszük azokat a tulajdonságokat és szokásokat, amelyeket a másik képvisel, tulajdonképpen az összecsiszolódás befejeződik: mindketten "új" emberekké válunk. És ezt az új személyiséget szeretnénk bemutatni a külvilágnak. Ha a másik ezt engedi, és nem kontrollál, de elenged és visszavár, akkor megmaradhat a kapcsolat, ha nem, akkor nagy valószínűséggel zátonyra fut a párok viszonya, és ennek csak első fázisa a szex valaki mással.

Minden harmadik nő csalta már meg a férjét

A számok azt is mutatják, hogy tulajdonképpen a nők sem maradnak le sokkal a férfiak mögött, ha hűtlenségről van szó: a házas nők 34 százaléka szintén kacsintott már ki a kapcsolatból, illetve a tesztet kitöltő nők mintegy 25 százaléka tette ugyanezt. Ami azt jelenti, hogy minden negyedik nő volt már hűtlen élete során.


A házasok nagyobb valószínűséggel bocsátanak meg

A kérdésre, hogy ha fény derülne a hűtlenségre, képes lenne-e a megbocsátásra, avagy elhagyná a párját a megcsalt fél, úgy tűnik, nagy a különbség a házasságban élők és az egyéb párkapcsolati formában élők között: a nem házasok 77 százaléka elhagyná partnerét hűtlenség esetén, míg ez a szám a házasok körében csupán 33 százalék.

S hogy miért hűségesebbek azok a férfiak, akik nem élnek házasságban? Itt megnézheted!


Álorgazmus - Te is megjátszod?http://www.life.hu/szeress/szex/20101126-alorgazmus-te-is-megjatszod.html Ingyen szex éjjel-nappalhttp://www.life.hu/szeress/szex/20101125-cyberszex-.html Miért buknak a pasik a kívánatos anyukákra?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20101021-miert-buknak-a-pasik-a-kivanatos-anyukakra.html