Figyelmesség vagy legyünk már túl rajta? A nők többsége színleli az orgazmust!

orgazmus szexteszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színlelt orgazmus - úgy tűnik - a nők jelentős részénél bevált fogás a szexuális aktus során. Az ország szextesztjét kitöltő nők 63 százaléka már színlelte az orgazmust, de Gyimesi Andrea szexológus szerint ez csak abban az esetben baj, ha a színlelés rendszesen előfordul.

A nők 37 százaléka nem színleli az orgazmust, ám arról nem ad számot a statisztika, hogy vajon azért nem, mert őszinte a válaszadó és szembesíti partnerét a lehangoló ténnyel, vagy azért nincs szüksége színlelésre, mert a szex minden alkalommal orgazmust biztosít számára. A színjátékot bevállaló nők 40 százaléka nem a régmúltban játszotta csak el a gyönyört, hanem a jelenlegi kapcsolatában is.

iStockPhoto
iStockPhoto

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus véleménye szerint nem kell azonnal és szigorúan pálcát törni azok fölött, akik életük során egy-két alkalommal gyönyört füllentettek kedvesüknek. E jelenség mögött ugyanis nagyon sokféle ok állhat: a leghangsúlyosabb például, hogy kímélni szeretnék a férfipartnert a kudarc érzésétől, főleg akkor, ha a pasi érzékelhetően mindent megtett a siker érdekében, csak éppen abban az órában a nő nem volt igazán ráhangolódva az együttlétre. A színleléssel mintegy felmentést ad a partnerének, és nem szembesíti az orgazmus elmaradásával.

A szexológus szerint az is nagyon fontos, hogy a teszt kérdése arra vonatkozott, hogy "valaha, akár egyszer is" megjátszotta-e az orgazmust a hölgy. A gyakori megjátszás és az egyszer-egyszer, figyelmességből elkövetett megjátszás között ugyanis nagy a különbség. A gyakori megjátszás gondot jelez, amire oda kell figyelni.


Ami elgondolkodtató és némileg eltér a közvélekedéstől, hogy az életkor emelkedésével és kifejezetten 35 év fölött halványan emelkedik ez a szám, ám ez nem az életkortól függ, inkább a kapcsolat hosszával van összefüggésben. Az életkorral az átlagos kapcsolathossz nő, és a kapcsolat hosszával a jelen partner mellett megjátszott orgazmusok gyakorisága.

S hogy milyen érdekességeket tartogat még az eredmény? Az egyórás szexteszt showműsorból kiderül, amit ITT megnézhetsz!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=iOTkUWDftaZ7nE3P

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.