Ha a kedvesed nem felejtette el a szerelem ünnepét, már szerencsés vagy, de azon túl is létezik pár szarvashiba, amelyet életünk párja elvéthet ezen a jeles februári napon. Tavaly Valentin-nap előtt ez volt a legolvasottabb cikketek.

I.
Amikor a sarki kisboltból választ egy képeslapot...

Tanács: Mi nők imádjuk különlegesnek érezni magunkat. Ha te is azt a képeslapot veszed, amelyet férfitársaid többsége, akkor kedvesed joggal érezheti, hogy ő csak egy a sok közül. Mi azt szeretnénk, ha a figyelmesség csakis nekünk szólna, ez pedig nem megy egy tucatlappal.

Forrás: Thinkstock
Megoldás:
A kedvesed jó képet fog vágni akkor is, ha egy ilyen lappal leped meg, mert jól tudja: a szándékot értékelni kell. De vésd jól az eszedbe: a nők 75%-a a saját bevallása szerint nem vágyik másra, csak egy nagy piros papírszívre, amelyet a szerelmétől kapott. Egy szív alakú csokinál személyre szólóbb egy kis üzenet, valamilyen kreatív felirattal.
II.
Amikor plüssmackót vásárol...

Tanács: A maci a kisgyerekeké és a tiniké, ebben megegyezhetünk. Ha a plüssmaci kezében ott díszeleg a Szeretlek tábla, az persze édes, de már nem az általános iskolában vagytok, és nem is a gimiben. Nagy valószínűséggel a nők egy része minden idők legcikibb ajándékának a plüssmacit jelölné meg. Ez a játékszer továbbá ékes bizonyítéka annak is, hogy nem veszed elég komolyan a szerelmedet és a kapcsolatotokat.

Megoldás:
Ne rohanj a legközelebbi ékszerüzletbe, hiszen február 14. nem a pénzről szól! Természetesen az is számít, hogy a kapcsolatotok éppen melyik fázisban van. Egy éppen csak bimbódzó románcnál a különleges csoki jobb ajándék, mint egy szuperdögös alsónemű. A kapcsolat elején az is fontos, hogy ne vásároljunk túl drága ajándékot, hiszen a magas ár nem feltétlenül jár együtt valós és mély érzelmekkel. Ha épp csak néhány randevún vagytok túl, remek ajándék lehet például a kedves imádott írója legújabb művét megszerezni. Ez azt sugallja, hogy valóban figyelsz rá, és tudod, mit szeret!
III.
Amikor hangoztatja, hogy a Valentin-nap csak kereskedelmi ünnep...

Tanács: A Valentin-napon igenis a szerelmet ünnepeljük. Persze értetlenkedhetsz, hogy miért csak ezen a napon szeressük a párunkat, ugyanakkor azt a kérdést is felteheted: miért is ne ünnepeljük éppen ma?  

Forrás: Thinkstock
Megoldás:
Ha meggyőzhetetlen vagy a Valentin-nappal kapcsolatban, azt is megértjük. Ez esetben ünnepeljétek egy másik napon a szerelmeteket! Ruccanjatok ki egy hangulatos kis étterembe vacsorázni, de a lényeg, hogy beszélgessetek! Ne a munkáról, ne a gyerekekről, hanem magatokról. Sőt, ezt be is iktathatjátok a mindennapjaitokba. Legyen mindig tíz perc, amikor csak magatokról beszéltek a kedveseddel.
IV.
Amikor telefonról üzen valamit...

Tanács: Felmérések szerint ötből egy férfi a Valentin-napi szerelmes üzenetet SMS-ben küldi el, tízből egy pedig e-mailben, vagy éppen a Facebookon vall szerelmet. Hiába lehet már akár hosszú mondatokat is bepötyögni, a nők sokkal jobban értékelik a kézzel írott sorokat, vagy inkább a kimondott szavakat.

Megoldás:
Valentin-napon szakadj el az elektronikus bizgentyűktől! Ragadj papírt, és írd le, amit érzel! Ilyenkor lehet. Keresd elő egy közös képeteket, és firkants a hátuljára néhány kedves sort, vagy készíts szerelmednek egy dalválogatást a kedvenc nótáitokból! Ezt sokkal többre fogja értékelni.
V.
Amikor a barátnőre hárítja az este megszervezését...

Tanács: Egy amerikai női magazin felmérése szerint a férfiak 64%-a egyáltalán nem tervezi meg, hova menjenek Valentin-napon. A nők egyharmada azonban elvárja élete párjától, hogy férfiasan kezébe vegye az irányítást a szerelem ünnepén. Ennek pedig így könnyen csalódás lehet a vége. Mi nők azt szeretjük, ha szerelmünk fektet némi energiát abba, hogy jól érezzük magunkat. Ezért nincs mese, készíts tervet február 14-re!

Forrás: Thinkstock
Megoldás:
Megértjük, ha csömöröd van attól, hogy az éttermekben már nincs szabad hely, és azt is tudjuk, hogy anyagilag is megterhelő egy nívósabb vacsora. De a szerelmed nem ezt várja, hanem azt, hogy gondolj rá. Készítsd el te a vacsorát: vegyél egy üveg bort, szerezz be néhány gyertyát, dobj össze egy spagettit! Lepd meg egy romantikus együttléttel! Ez többet ér, mint a legpuccosabb étterem, ebben biztos lehetsz.