Az aromaterápiát rengeteg kultúra ismeri. Maga a Káma Szútra is foglalkozik az illatok csábító erejével, Kleopátráról pedig régóta tudjuk, hogy imádta a rózsa, a kardamom és a fahéj bódító keverékét használni a férfiak rabul ejtésére. A tantrikus szex során is szívesen használtak elődeink illóolajokat a vágy fokozására. A Life.hu-n tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek.

Az aromaterápia tudománya közel 5000 éves, de a fogalom viszonylag fiatal: az 1920 és 1930 között tevékenykedett francia kémikus, Rene-Maurice Gattefosse-tól ered. A tudomány arra épít, hogy szaglásszervünk központja közvetlen összeköttetésben van az agy memória- és érzelemközpontjával - utóbbi tehát manipulálható a megfelelő illatok használatával.

thinkstockphotos.com

Bazsalikom, bergamot, cédrusfa

A bazsalikom édes, kissé fűszeres aromája erotikus illatként ismert. Kapcsolatba hozható a szerelemmel, a csábítással és a termékenységgel. Felébreszti az érzékeket és az erotikus vágyat. A bergamot pezsdítő illat, mely igazán kedvre deríti a szerelmeseket. Citromos és virágos aromája emelheti a szerelmesek spiritualitását, és segíti az egymásra hangolódást. A cédrusfa élénkítő illat, mely kinyitja az érzelmek birodalmát és segíti a szerelmeseket a spirituális dimenziók elérésére szexuális tevékenységük során. Gyengíti a félelmeket, valamint a betegségeket, és bevezeti a szerelmeseket a gyönyörökkel teli, érzéki valóságba.

Zsálya, tömjén, gyömbér

A zsálya illata erotikus, mélyen érzéki és relaxáló, mely megnyugtatja a kedélyeket. Emellett a libidó emelésére is használatos. A tömjén élénkítő illat - bódító hatással. Igazán méllyé és gondolativá teheti a kapcsolatot, mivel beszélgetésre buzdítja a szerelmeseket, stimulálja az érzékeket, és ellazítja az elmét. A kissé fűszeres gyömbér élénkíti a vitalitást, és növeli a libidót. Szenvedély keltésére kifejezetten ajánlott.

thinkstockphotos.com


Jázmin, boróka, levendula

A jázmin illata igazán egzotikus és uralkodó. Megőrzi a szerelmet és a vágyat, erősít, és melegséget vált ki a befogadókban. Terhesség alatt azonban nem ajánlott a használata! A boróka megszabadít a negatív érzésektől, és stimulálja az érzelmeket. Használd a bizalom megerősítésére és a bizonytalanság érzetének kivédésére. Terhesség alatt ez sem ajánlott, ahogy a levendulát is kerülni kell. Ha viszont nem vársz babát, utóbbit bátran használd: megnyugtatja a szívet, relaxál és kiegyensúlyozottá tesz. Nagyon jó a kapcsolatok gyógyítására és az elme kitisztítására.

Lime, narancs, pacsuli

A lime előhívja az érzelmeket, a romantikus gondolatokat, és növeli a libidót. Megtisztítja az utat a kommunikációhoz. A narancs életre kelti az otthon és a kapcsolat melegét, miközben vidámságot visz a kapcsolatba. Nyomában garantált az élvezet és az érzékiség. A pacsuli igen mély és érzéki, spirituális illat. Szexuális provokációhoz és a vágy növeléséhez abszolút ajánlott.

thinkstockphotos.com


Szantálfa, ylang ylang

A szantálfa igen édes, bódító, vágyfokozó illat. Gyakran használták őseink is szexuális rituáléik során, mivel megnyitja a fizikai érzékek és érzelmek birodalmát. Az ylang ylang pedig igazi energiabomba az afrodiziákumok birodalmában. Nemcsak a libidót növeli, de segíti az erotikus és érzéki megnyilvánulásokat.

Forrás: ezoterikus.hu

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!

Miről árulkodnak az ajkaid? - éjszakai pasivéleményhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121110-fontos-hogy-milyen-az-ajkad-ejszakai-pasivelemeny.html Az ajka elárulja, hogy milyen szerető a pasid!http://www.life.hu/szeress/szex/20121113-szex-szerelem-parkapcsolat.html Szextipp: orgazmus zenérehttp://www.life.hu/szeress/szex/20121109-szex-szexualitas-parkapcsolat-szextipp-orgazmus-dallamra.html A te pasid is retteg a változókortól?http://www.life.hu/szeress/szex/20121109-igy-ketyeg-a-ferfiak-biologiai-oraja-ejszakai-pasivelemeny.html Férfiak változókorban: mennyi az idő, urak?http://www.life.hu/szeress/szex/20121109-szex-szerelem-szexualitas-manopauza-tiktak-mennyi-az-ido-urak.html Csókol-e az eszkimó? - Így szexel a világ (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20110211-szex-es-parkapcsolat-igy-szexel-a-vilag.html