Filléres, libidónövelő csodaszerek a jobb szexért

illóolaj afrodiziákum vágyfokozó szerek citrus fűszerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az aromaterápiát rengeteg kultúra ismeri. Maga a Káma Szútra is foglalkozik az illatok csábító erejével, Kleopátráról pedig régóta tudjuk, hogy imádta a rózsa, a kardamom és a fahéj bódító keverékét használni a férfiak rabul ejtésére. A tantrikus szex során is szívesen használtak elődeink illóolajokat a vágy fokozására. A Life.hu-n tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek.

Az aromaterápia tudománya közel 5000 éves, de a fogalom viszonylag fiatal: az 1920 és 1930 között tevékenykedett francia kémikus, Rene-Maurice Gattefosse-tól ered. A tudomány arra épít, hogy szaglásszervünk központja közvetlen összeköttetésben van az agy memória- és érzelemközpontjával - utóbbi tehát manipulálható a megfelelő illatok használatával.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Bazsalikom, bergamot, cédrusfa

A bazsalikom édes, kissé fűszeres aromája erotikus illatként ismert. Kapcsolatba hozható a szerelemmel, a csábítással és a termékenységgel. Felébreszti az érzékeket és az erotikus vágyat. A bergamot pezsdítő illat, mely igazán kedvre deríti a szerelmeseket. Citromos és virágos aromája emelheti a szerelmesek spiritualitását, és segíti az egymásra hangolódást. A cédrusfa élénkítő illat, mely kinyitja az érzelmek birodalmát és segíti a szerelmeseket a spirituális dimenziók elérésére szexuális tevékenységük során. Gyengíti a félelmeket, valamint a betegségeket, és bevezeti a szerelmeseket a gyönyörökkel teli, érzéki valóságba.

Zsálya, tömjén, gyömbér

A zsálya illata erotikus, mélyen érzéki és relaxáló, mely megnyugtatja a kedélyeket. Emellett a libidó emelésére is használatos. A tömjén élénkítő illat - bódító hatással. Igazán méllyé és gondolativá teheti a kapcsolatot, mivel beszélgetésre buzdítja a szerelmeseket, stimulálja az érzékeket, és ellazítja az elmét. A kissé fűszeres gyömbér élénkíti a vitalitást, és növeli a libidót. Szenvedély keltésére kifejezetten ajánlott.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Jázmin, boróka, levendula

jázmin
borókalevendulá

Lime, narancs, pacsuli

lime
libidónarancs pacsuliillat
Szexuális provokációhoz

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Szantálfa, ylang ylang

A szantálfa igen édes, bódító, vágyfokozó illat. Gyakran használták őseink is szexuális rituáléik során, mivel megnyitja a fizikai érzékek és érzelmek birodalmát. Az ylang ylang pedig igazi energiabomba az afrodiziákumok birodalmában. Nemcsak a libidót növeli, de segíti az erotikus és érzéki megnyilvánulásokat.

Forrás: ezoterikus.hu

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.