Marilyn Monroe párkapcsolat csábítás férfi Audrey Hepburn szerelem Greta Garbo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a férfi végre megteszi az első lépést, a nő már réges-rég választott, tartja a mondás. Vajon te milyen stratégia mellett döntesz, hogy felhívd magadra a kiszemelt úriember figyelmét? Ha még nincs saját, jól bevált módszered, most mutatunk néhány trükköt a 20. század leghíresebb díváinak eszköztárából.

Egykor ezrek rajongtak értük, és bár szépségük és tehetségük máig megkérdőjelezhetetlen, vajon tényleg ennyi állna a sikerük hátterében? Hiszen mutatós nő tucatszám rohangál az utcán, mégsem lesz mindből félistenként tisztelt díva. Ráadásul a nőideál koronként, földrajzi tájanként, a férfiízlésnek és az aktuális divatnak megfelelően változik, a 20. század híres filmcsillagai azonban még ma is "jól tartják magukat". Vajon a külsőn kívül mi a volt a híres dívák máig tartó sikerének titka? Mivel őrjítették meg a férfiakat és hogyan válhattak nők ezreinek példaképévé?

1. Greta Garbo - az érinthetetlen (1905-1990)

A svéd lány az életben és a filmvásznon magas termetével, méltóságteljes, mindig komoly arcával és fátyolos, mély hangjával tűnt ki. Szépnek mondták, azonban nem volt hibátlan. Mikor Amerikában kezdett dolgozni, le kellett fogynia, kiegyenesítették a fogsorát, és jelentősen megvékonyították a szemöldökét.

AFP
AFP

Nem volt életvidám, sem kedves. Szerette a magányt, ezért kerülte a társaságot. Köztudott volt, hogy nem ad autogramot, és menekül a riporterek elől. Utálta a rivaldafényt, nem szeretett sztárszerepben tetszelegni. Hogy mivel bűvölte el mégis közönségét? Hűvös magabiztosságával, méltóságteljes lényével, megfontolt eleganciájával. Titokzatos volt és sejtelmes, általában kicsit szomorkás, melankolikus. Lassan, halkan és keveset beszélt, azt is nagy adag cinizmussal fűszerezve. Megfejtendő titok volt a kíváncsi férfiak számára, azonban nem engedett közel magához senkit. Kezét háromszor is megkérték, de mindig nemet mondott. Állítólag jobban szerette a nőket, legalábbis erről árulkodnak a leszbikus írónőhöz, Mercedes De Acostához írt szerelmeslevelei.

Kedvenc idézetünk Greta Garbótól

"Mindenkinek a szívében rengeteg olyan érzés van, amelyet soha nem mondhat el másoknak."


2. Marilyn Monroe - az életvidám (1926-1962)

Egészen másfajta nőiességet képviselt a babaarcú Marilyn. Több tucat férfit vett le a lábáról, volt köztük sportoló, író, sőt, köztudottan elnök is. A gyári munkásból modellé, színésznővé, majd szexikonná vált fiatal lány azonban nem volt korának igazi szépségideálja. Csípője túl széles volt, feneke picit nagyobbacska a kelleténél, lábai sem az igaziak. Ezt magas sarkú cipővel igyekezett kompenzálni, amely szinte a védjegyévé vált. Állítólag lefaragott picit tűsarkaiból, ennek köszönhette csábosan billegő járását.

AFP
AFP

Minden látszat dacára közel sem volt elégedett magával. Karrierje kezdetén haját barnáról platinaszőkére festette, megemeltette a hajvonalát, orrát és állát pedig kisebbre szabatta. A melleihez nem kellett nyúlni, azok valóban tökéletesek voltak. Túlhangsúlyozott száját mindig pirosra festette, és szinte sosem látták smink nélkül. Hogy súlyát megtartsa, a sztárok körében ma is hódító beöntéses salaktalanító diétát alkalmazta, amivel egy-két nap alatt 4-5 kilogrammot is tudott fogyni. Praktikái egytől-egyig nőiessége hangsúlyozására irányultak, amivel megbolondította a férfiakat.

Kicsit sem volt prűd, erotikus naptárban pózolt, vetkőzött a Playboynak, a néhány éve felröppent hírek szerint még szexfilmben is szerepelt. "A nemiség természetes dolog, és én híven követem a természetet" - vallotta. Ugyanakkor fontosak voltak számára a hagyományos férfi-női szerepek. Úgy vélte, egy férfi soha ne bajlódjon az étele elkészítésével. Gyakran hagyatkozott a férfiakra, és a "butácska szőke nő" skatulyába bújva szívesen kért tőlük segítséget. Azt azonban nem tűrte, hogy személyes holmiját cipeljék, mondván nevetségesnek hatnak egy pár cipővel vagy női táskával a kezükben. Milyen igaz. Emellett magabiztos, kacér és szókimondó volt, aki szerette az embereket, élvezte az életet és felvállalta önmagát, minden hibájával együtt.

Kedvenc idézetünk Marilyn Monroe-tól

"Nem bánom, hogy a férfiak világában kell élnem addig, amíg nő lehetek benne."


3. Audrey Hepburn - a kislányosan bájos (1929-1993)

Közel sem volt ennyire bevállalós Audrey, akinek titka éppen szelídségében rejlett. A törékeny alkatú, karcsú derekú, hatalmas őzikeszemű színésznőt minden férfi ösztönösen a védelmébe akarta venni. Valami édes, őszinte naivitás áradt belőle, amivel megbabonázta a férfinépet. Olyan volt, mintha csak egy tündérmeséből lépett volna elő, pedig korántsem így történt: a sikerhez vezető út meglehetősen rögös volt a belga származású lány számára.

AFP
AFP

A háborút Hollandiában vészelte át tizenévesen, ahol bujkálni, nélkülözni kényszerült. Egyszer majdnem egy egész hónapot töltött élelem nélkül, amitől anyagcseréje felborult. Állítólag később is ennek köszönhette híres karcsúságát: sosem haladta meg az 50 kilogrammot. Lényéből fakadó kislányos bája sajátosan egészült ki előkelőséget sugalló mozdulataival, stílusos eleganciájával. Miután barátságot kötött későbbi tervezőjével, Hubert de Givenchy-vel, Audrey divatikonná vált, akit nők ezrei igyekeztek utánozni.

Kedvenc idézetünk Audrey Hepburntől

"Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik."

Hajdú Margit lelkigondozó, mentálhigiénés tanácsadó véleménye a nőiességről

"Manapság egyre gyakoribb a nők körében a nőiesség részleges feladása és a férfias minták követése. Azonban a lelki egészség kritériumai közé tartozik az életszerepeknek megfelelő viselkedés, így a nők esetében a nőiesség felvállalása, erősítése. Ehhez a test és a lélek gondozására egyaránt szükség van. A külső ápolása azért fontos, mert ha egy nő elhanyagolt, azzal azt sugallja környezete, így a férfiak felé is, hogy nem törődik magával, nem fontos magának. Miért lenne hát fontos az ellenkező nem számára? Lelki szempontból a kiegyensúlyozottság és önmagunk elfogadása a kulcs. Ha egy nő képes elfogadni saját testét és egyéni adottságait, büszkévé válik nőiességére és igyekszik kiemelni, hangsúlyozni, megélni azt. Teljesen mindegy, hogy vékony vagy kövér, magas vagy alacsony, környezete érzékeli belső kisugárzását és elismeréssel, bókokkal jutalmazza, amiből továbbépítheti magabiztosságát, önbizalmát. Az önmagával elégedett, lelkileg kiegyensúlyozott, örömteli, jó kedélyű nő mindig vonzó környezete számára, beleértve természetesen az ellenkező nemet is."


Ne feledd: ha nem is lesz mindenkiből világhírű díva, a különleges, egyedi, férfinépet megbolondító, vonzó nő mindenkiből előcsalogatható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.