Amazon vagy Madonna? - Ilyen nőtípus vagy!

szerep szex önbecsülés szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők a mitológiában és az életben jók és rosszak, imádnivalók és sárkányok, hűségesek és hűtlenek. Közös vonásuk az, hogy látszólag mindig az események hátterében húzódnak meg, emellett a vágyott célhoz nem fizikai erejükkel, hanem nőiességükkel, praktikáikkal és furfangjukkal érnek el.  

Thinkstock
Thinkstock

Nőnek - anyának, vezetőnek, lánynak, boszorkánynak stb. - lenni a III. évezredben ellentmondásos és nehéz feladat, ám ha átlátjuk a természet rendjét, a különböző analógiákat, akkor könnyebben eligazodunk az útvesztőben. Minden nagy és erős férfi mögött egy nő áll. A legtöbb férfi önbecsülése sokszor egy mellette álló és őt támogató nőtől függ. Kiskorukban az édesanyjuknak, később a szerelmüknek akarnak bizonyítani. Valamit... A férfiakat is egy nő szüli, ápolja, neveli és ereszti útjára. A nő kezében van a férfiak egészsége, fizikai léte: a nő táplálja, élteti, tölti fel energiával - nemcsak étellel, de szeretettel is. A férfiak kényelme, otthonuk szépsége, általános elégedettségi szintjük is a nőktől függ, a nők a "tűzhely" őrzői, mióta világ a világ.

Milyen analógiák léteznek?

Bármennyire is felháborító ebben a nagy, emancipált világban, a férfiak nem véletlenül kapták az egyes számot személyi számuk kezdeteként! Nekik kell elöl haladni, ők a vezetők, az irányítók, a nők rájuk néznek fel, hisz általában ők a nagyobbak, bár nem csak fizikailag. A férfi analógiája a Nap, mely süt, s árasztja a meleget. A férfi a Jang, melynek színe fehér, jelentése aktivitás, tűz, levegő jegy, teremtés. Hódít, megoszt, ellenőriz, irányít, intellektuális, fejlesztő, dicsőítő. A férfi képviseli a családot a külvilág felé és azzal szemben. A nő a kettes szám hordozója. Az Anyafölddel áll kapcsolatban. Analógiája a Hold. Havonta teljes körforgást visz véghez, fényét csak akkor látjuk, ha a Nap (a férfi) megvilágítja. A nő Jin. Színe fekete, befogadó, ő a föld és víz egyben, a termékenység jellemzi. Kezében van a szeretet, az elfogadás és az érzelem. A nő teremti meg az otthont, a közös feltöltődés lehetőségét.

Thinkstock
Thinkstock

Carl Gustav Jung Animának nevezte az ember nőies, Animusnak az ember férfias oldalát. Szerinte mindenkinek van férfias és nőies oldala - ezt talán a kedves olvasó is tapasztalta magán, vagy másokon saját környezetében. Gyakorta tapasztalható, hogy azon nők, akik egyedül maradnak gyermekükkel, mennyire hamar képesek férfias oldalukat mozgásba hozni, hisz családfenntartóvá válnak, mindent elintéznek, akár még az apai szigort is bevetik. És ez fordítva is működik!

Milyen a "megfelelő" nőies személyiség?

- Türelmes (várja élete párját, majd 9 hónapig gyermekét)
- Odaadó, befogadó, kielégítő (szex)
- Békés, toleráns, nyugalmat és harmóniát teremtő (család)
- Gondoskodó, ápoló, figyelmes (tűz őrzője)
- Szelíd (Jin)

A nő jellemzői a Hold energiái: csökkenő és növő, megejtő, gyámolításra ösztönző, titokzatos. A nő (eredetileg!) nem letámadásra, vezetésre, bitorlásra, hanem bájosságra, odaadásra született. Ez azonban a III. évezredben nincs így! A mai férfi gyakorta azt tapasztalja, hogy még észre sem vette egy adott nő jelenlétét, ellentétben ezzel a nő már egyenesen az ágyába invitálja. Ez inkább taszító, mint vonzó! Nem csoda, ha menekülőre fogja a férfi "vadászás" helyett?! A kiegyensúlyozott nő harmóniával, szépséggel, visszafogottsággal hódít, nem erőszakoskodik. Ha a nő tudatában, szellemében elfelejt úrinőnek maradni, az bizony meglátszik viselkedésén! Vajon miért a csendesebb, harmonikusabb, magamutogatást kerülő nő talál gyorsan tartós kapcsolatra, azok helyett, akik mindenüket a világ elé tárva, nyíltan felkínálkozva a férfinak próbálnak eredményt elérni? Ez utóbbi típus viszont gyakorta teszi fel a kérdést, hogy vajon miért az a kis "ronda béka" van együtt azzal a jóképű férfival? Nos, miért is? Árulja el ezt Gonda István-Illés Csilla: A szépség szimfóniája című könyv néhány sora:
"A sokoldalú nő rejtélyes, vonzó, önbecsüléssel teli, finom, jóindulatú, erős, akit a férfiak azért akarnak megismerni, mert titokzatos, sokoldalú és értékes. Sugárzik belőle, hogy sokkal több, mint fizikai szépsége."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Női szerepek, hányféle létezik?

A körülményektől, helyzettől függően eltérő tulajdonságai kerülnek elő egy igazi nőnek. Tony Wolf - Jung tanítványa - szerint ezek a következők:

Madonna

- Normákat, értékeket, ideákat közvetít.
- Tulajdonságai: türelem, tolerancia, hallgatás, hűség, titokzatosság.
- Úrinő a társaságban, és szinte bárhol.
- Ugyanezen nő a III. évezredben: tulajdonságait maga mögött hagyva, már alig-alig titokzatos, gyakorta beteges kényszert érez arra, hogy megossza a férfival legbensőbb érzéseit.

Amazon

- Erősen összpontosító, célratörő, ambiciózus, törekvő, magabiztos és túlzottan önálló.
- Tulajdonságai: látványos és dinamikus.
- Versenytárs és nem társ (!) a férfi számára. A mai világban sok nő él egyedül, "szingliként", neveli gyermekét önállóan, kényszeresen előtérbe tolja amazon tulajdonságait, hogy meg tudjon felelni az egyre magasabb elvárásoknak munkahelyén és társadalom közegében.

Thinkstock
Thinkstock

Kurtizán

-
Személyes viszonya van a férfival, akár többel is.
- Tulajdonságai: intellektuális, érzelmi és szexuális téren egyaránt tehetséges, kulturált, esztétikus, szeszélyes, érzéki.
- A hálószobában nőként van jelen, gyakorta irányító szerepben.
- Szexualitását eltérő tematikával sugározza: ártatlanságot álcáz, fondorlatos, humoros. A nőnek ezen oldala csábít, s tudatosan használja azon tulajdonságait, melyről pontosan tudja, hogy tetszik a férfinak.

Anya

- Gondoskodó, figyelmes, ám a másokhoz fűződő kötöttségei éltetik. Ő a jó háziasszony a konyhában, a tanítónő a gyerekszobában.
- A férjéről vagy társáról is anyaként gondoskodik, akármilyen is legyen a partner, elfogadja azt teljes valójában. Védelmez, táplál, megbocsát - bárhol, bármikor.

Forrás: www.ezoterikus.hu

És még:
Mikor születtél? Olyan Nő vagy!
Mi a csillagjegyed? Ezt akarod, ha nő vagy!
Miért vonzódik egy nő a fiatalabb férfiakhoz, s a fiatal férfi az idősebb nőhöz?


Amilyen az arca, olyan az ágyban!http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110429-szerelem-parkapcsolat-amilyen-az-arca-olyan-az-agyban.htmlAmilyen a melled, olyan vagy az ágyban!http://www.life.hu/szeress/szex/20110401-amilyen-a-melled-olyan-vagy-te.htmlAmilyen a vércsoportod, olyan vagy az ágyban!http://www.life.hu/szeress/szex/20110304-amilyen-a-vercsoportod-olyan-vagy-a-szexben.htmlAmilyen a köldöke, olyan szeretőnek!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20101230-amilyen-a-koldoke-olyan-szeretonek.htmlAmilyen a mellbimbód, olyan vagy a szexben!http://www.life.hu/szeress/szex/20101126-amilyen-a-mellbimbod-olyan-vagy-a-szexben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.