párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Ki mint alussza álmát, olyan az ágyban... Ha szeretnéd tudni, hogy a kapcsolatotok hol tart, csak jegyezd meg, milyen formációban alszotok legtöbbször. Sőt, a pózkutatásból még többet megtudhatsz a szexuális életetekről is.

1. alvópóz: fenék a fenékhez

Ha egy pár egymásnak hátat fordítva alszik, még nem azt jelenti, hogy vége a szerelemnek. Ez az alvó póz a kényelem szeretetéről szól, ugyanakkor az összhangról is, hiszen ugyanúgy, párhuzamosan fekszenek, ez pedig párkapcsolatilag sokat számít. De az tagadhatatlan, hogy a szenvedély már nem mindig olyan, mint régebben. Ami csak elsőre lehangoló, hiszen a tűz helyett ott a láng, a vad és őrjítő szexet felváltotta az odafigyelés, a romantikus, lágy és érzelmes szeretkezés.

Thinkstock
Thinkstock

2. alvópóz: has a háthoz

Kiskifli-nagykifli, kanálpozitúra, többféle néven ismerheted ezt a helyzetet. Ebben az alvós pózban sem feltétlenül kell az egyik fél elhidegülésére gondolni! Nem azt jelenti, hogy a "kiskifli" azért fordul el a "nagykiflitől", mert már nem szereti. Ellenkezőleg, így lehet a legszorosabban összebújni egymással, nagyon meghitt, bizalmas és megnyugtató "alvásnem". Ebben a helyzetben lehet védelmezve átölelni a másikat.

A Life.hu tippje:

Ebben a formációban nemcsak aludni lehet... A kanalazás az egyik legnépszerűbb szexpóz. Intim és romantikus együttlét, hiszen szeretkezés közben össze is kell bújni. A pozitúra lényege, hogy a pasid behatolás közben átölel, vagyis ez a póz egyszerre szeretkezés és ölelkezés...

3. alvópóz: egymásnak háttal

Ha egy pár egymásnak háttal, az ágy két szélén alszik, az nem hangzik túl jól, és nem is a legintimebb pózok közé tartozik. Akik egymásnak hátat fordítanak, és már szunyálnak is, nem élnek túl jó kapcsolatban, nincs köztük se romantika, se meghittség, se melegség. Több helyre és több térre van szükségetek az ágyban és azon kívül is. Rutinszex csak hetente egyszer, szenvedély pedig még ritkábban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy most szakítani kell! Egyszerűen csak nagyobb figyelemmel és bizalommal kell fordulnotok egymás felé.

4. alvópóz: fej a karon

Kedves és összebújós, olyan szeretkezés után egymás karjában pihegés... Akik így alszanak - a fejed a pasid karján vagy vállán pihen -, szenvedélyes, de nem feltétlenül érzelmes kapcsolatban élnek egymással. Éppúgy fontos számukra az önállóság, mint a másik közelsége.

Thinkstock
Thinkstock

Így élitek meg a hétköznapokat és a szexet is. Ha megtaláljátok az ehhez vezető arany középutat, akkor ez egy kiegyensúlyozott párkapcsolat és szexuális élet biztosítéka lehet.

5. alvópóz: lábak kusza összevisszasága

Mint a Yin és Jang. Ha nemcsak a karok fonódnak össze, hanem a lábak is, akkor az a legszorosabb testi érintkezést jelenti. Összhang az alvásban, összhang az ágyban, összhang az élet minden területén. Ez a párkapcsolat éppúgy romantikus, mint szenvedélyes, tudod, az, amikor mozdulni sem akartok egymás szoros közelségéből. Ez a póz éppúgy jólesik a szeretkezés után, de a teljes összegabalyodás óvatos, de határozott puhatolózás lehet (még) egy újabb menet iránt. Erre nemet mondani pedig szinte lehetetlen...

6. alvópóz: kéz a kézben

Nem tűnik túl szorosnak, mégis az, nem tűnik túl szenvedélyesnek, mégis az. Bár csak egy egyszerű kézfogás, de ez a póz nagyon nagy bizalomról árulkodik. Ha legtöbbször így aludtok el, akkor a kapcsolatotok is ilyen: összhang és összetartás van köztetek. Pont ilyen a szex is, tökéletesen ismeritek egymás testét, tudjátok, hogy mivel szerezhettek egymásnak örömet és hova kell nyúlni a tökéletes extázis érdekében. Rendszeresen és szenvedélyesen gyakoroljátok a szeretkezés általatok tökélyre fejlesztett művészetét.

7. alvópóz: egymás mellett, de...

Vigyázat! Potenciális félrelépők! Ha az egyikőtök szinte az egész ágyat elfoglalja, a másik pedig hozzá lapulva próbál aludni, az nem túl jó jel. Akik így alszanak, azok bizony könnyen kikacsintgathatnak a kapcsolatból. Akit kiszorítanak, pont ezért léphet félre, mert nagyobb térre és szabadságra vágyik. Aki pedig uralkodik az ágy területén, az arroganciából vagy önzőségből csalja meg a párját. Szóval ez nem egy boldog együttélés, nem csoda, hogy a szex sem működik tökéletesen. Lehet, hogy egyáltalán nem működik... Ideje továbblépni és egy kényelmesebb ágyat keresni...

Thinkstock
Thinkstock

8. alvópóz: egymás felé

Szemtől szemben, pisze orrok összeérnek, szoros ölelés, tökéletesen és teljesen összesimuló porcikák. Ó, igen, ez a tökéletes alvópóz, bár nyáron kicsit izzasztó. Ha így alszotok, hibátlan és hiánytalan az összhang közöttetek, dúl a szerelem, a szeretkezés pedig minden estés elfoglaltság, sőt, gyakran még reggelre is jut a szexkedvből. Izgalmas és irigylésre méltó a párkapcsolatotok. Szőröstől-bőröstől imádjátok egymást, minden mennyei.

Ágykutatás és vágykutatás

Honnan is származhatna egy alvási pózkutatás, mint az Egyesült Államokból. Egy amerikai professzor, dr. Mark Goulston mélyen beleásta magát a a témába. Dr. Goulston úgy véli, hogy az alváspózok, az ölelés, az összekulcsolódás, a testhelyzet és a távolság tulajdonképpen a különös testnyelv szavai, amelyek nagyon kifejezőek és árulkodóak. A kutató szerint ráadásul összefüggés van aközött, hogy egy pár hogyan alszik és szeretkezik. A doktor ezekből pedig olyan következtetéseket vont le, hogy a kérdőívet kitöltő párok hogyan élnek, mennyire stabil a párkapcsolatuk és az egymás iránt érzett érzéseik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.