párkapcsolat társkeresés szerelem ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első találkozás kitűnő alkalom arra, hogy pozitív és szimpatikus képet fessünk magunkról. Mégis gyakran megesik, hogy banális hibákkal szúrjuk el a dolgot és csábítás helyett elüldözzük magunktól a férfiakat. Kíváncsi vagy, mi a megoldás? Lássuk, mire figyelj, ha ismerkedni szeretnél! Két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek a Life.hu-n.

Thinkstock
Thinkstock


Vakrandit szervezünk, Facebookon flörtölünk, rapidrandira járunk, kerítő barátnőket alkalmazunk, leszólítjuk a szépfiút a pizzériában, vagy rástartolunk a hétvégi bulin a jóképű szomszédfiúra. Sokunk szégyenlősen és óvatosan, mások inkább rámenősen, a nők egy kis szelete pedig a gátlástalanság határát súrolva igyekszik bekerülni a kiszemelt férfiak látóterébe. Életkortól, temperamentumtól, tapasztalattól függően mindannyian más-más módon ismerkedünk. Az azonban közös vonásunk, hogy az ismerkedés során mind a maximális szimpátiakeltésre törekszünk. Szeretnénk szépnek, csinosnak, ellenállhatatlanul csábítónak, okosnak, talpraesettnek tűnni, és persze azt a benyomást kelteni a kiválasztottban, hogy nálunk alkalmasabb partnerről nem is álmodhatna. A cél érdekében hajlamosak vagyunk minden energiánkat latba vetni: fodrásznál és manikűrösnél kiköltekezni, drága ruhákat vásárolni, gyakorolni a kedves mosolygást, és minden hétvégét trendi bulikban tölteni. Ennek ellenére sokan mégis azt tapasztalják, hogy csalódást csalódásra halmoznak: tartós párkapcsolat helyett minden újabb alkalommal csak egy visszautasítással és egy rossz tapasztalattal gazdagodnak. Bár ritkán gyanakszunk rá, a legnagyobb hibaforrás általában a mi ismerkedési stratégiánkban rejlik. Hogy gördülékenyebbé tegyük a dolgokat, most összegyűjtöttük azokat a tipikus hibákat, amelyek az ismerkedés útjában állnak!

Bevállalták: szvingerklubba járnak (18+)



1. Hozzád vagy hozzám?

A potenciális pasik láttán sokan képtelenek vagyunk fékezni a ragadozó ösztöneinket. Azonnal ráugrunk, mobilszámot, e-mail címet csúsztatunk a zsebébe, hozzádörgölőzünk, kacéran simogatjuk. Egy-két koktél után hajlamosak vagyunk a "feljössz hozzám?" kérdéssel is bepróbálkozni. Bár a férfiak többsége szereti a bevállalós csajokat, többségükből mégis averziót vált ki ez az agresszív nyomulás. Ha sikerre vágysz, próbálj meg picit szelídebben viselkedni.

Thinkstock
Thinkstock


2. Laposkúszás

Tipikus hiba, hogy úgy gondoljuk, a kezdeményezés a férfiak feladata. Így aztán, ha megtetszik valaki, a szoba legtávolabbi sarkában, lesütött szemmel várjuk, mikor vesz már észre minket. Nem kell kihívónak lenned, de mostantól felejtősek az olyan ismerkedésgyilkos stratégiák, mint a csendben epekedés, a "majd ő idejön, ha akar valamit" és a "miért én üljek mellé" effektus.





Thinkstock
Thinkstock

4. Búfelejtés

Az első találkozások során gyakran érezzük, hogy "igen, végre valaki, aki megért bennünket, akivel egy hullámhosszon vagyunk". Ha így van, nyugodtan beszélgess vele zenéről, munkáról, hobbiról, utazásról vagy filmekről, de ne érintsd az anyukáddal, a volt pasiddal vagy a lakáshitellel kapcsolatos gondokat. A megterhelő témák és az órákon át tartó panaszkodás sajnálkozásra készteti őket. És ez ugye nem tévesztendő össze a csábítással.

Az ismerkedés sarkalatos pontja a kapcsolatainknak. Nem mindegy, hogy első látásra milyen benyomást keltünk a partnerünkben, hiszen ez alapjaiban meghatározza majd a folytatást. Ha szimpatikusnak, kedvesnek, okosnak és vagánynak tart a pasi, pozitív képet társít hozzánk, így a következő találkozás gondolata felcsigázza majd. Ha azonban tolakodónak vagy éppen zárkózottnak lát bennünket, nem biztos, hogy szívesen megy bele egy következő randiba. Ha azt tapasztaljuk, hogy állandóan elbumlizzuk az első találkozásainkat, és hogy az elmúlt évben csak félresikerült randijaink voltak, érdemes átgondolni, milyen visszatérő hibáink lehetnek. Elő a notesszel! Érdemes felírni, hogy az utóbbi időben mikor, kivel randiztunk, hogyan viselkedtünk vele, mi kezdeményeztünk-e, miről beszéltünk vele, milyen gesztusokkal bombáztuk a pasit. Akár rámenősek, akár óvatosak voltunk az utóbbi időben, a későbbiekre vonatkozóan jó ötlet az eddigi stratégiáinkat az arany középútra cserélni: légy nyitott, kezdeményező, kedves, mosolygós, érdeklődő, ugyanakkor, ha kell, visszafogott, vagyis bizonyos tekintetben engedd át a férfiaknak a "vadász" szerepét.

Tipp! Nézegess elbűvölő képeket apró kiskutyákról! Katt ide!


Intimfrizurák - A fazon árulkodik róladhttp://www.life.hu/szeress/szex/20130508-a-legnepszerubb-intimfrizurak-avagy-a-fazon-ami-arulkodik-rolad.htmlA hét szexpóza: reggeli ébresztő (18+)http://www.life.hu/szeress/20130508-lifenight-a-het-szexpoza-reggeli-ebreszto.htmlCsókot váltott a modell és színésznő barátnőjehttp://www.life.hu/szeress/20130508-cara-delevingne-modell-es-sienna-miller-szineszno-csokolozott-a-met.htmlBoldogabb, aki többet szexel a szomszédjánálhttp://www.life.hu/szeress/20130506-lifenight-a-boldog-elet-titka-a-sok-szex.htmlNe csak csokit nyalogass! - Te tudsz csábítani?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130503-szex-szerelem-parkapcsolat-te-tudsz-csabitani.html5 fontos szexszabály régi motorosoknak (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20110722-szex-szerelem-parkapcsolat-5-szexszabaly-regi-motorosoknak.htmlSzextipp: Hagyd magadon a ruhát!http://www.life.hu/szeress/szex/20130503-szex-szexualitas-parkapcsolat-hagyd-magadon-a-ruhad.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.