Mennyit számít a pénz? - Így választ a nő pasit

luxus párkapcsolat pénz szerelem szegénység szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság a nőket gyakran vádolják azzal, hogy számítóak és csak a pénzre hajtanak, de valóban az befolyásolja egy párkapcsolat kialakulását, hogy a kiválasztott férfi mennyire dúskál a pénzben?




Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Thinkstock
Thinkstock

Kriszta, kozmetikus (33)

"A pénzes pasik számára presztízskérdés a menő kocsi, a szép lakás és a fullextrás barátnő, ami ugyanolyan elítélendő szerintem, mintha egy nő akarna hasznot húzni a férfi anyagi helyzetéből. Ilyenkor a felek kölcsönösen kihasználják egymást a kapcsolatban, amiért én egyáltalán nem irigylem őket. Úgy gondolom, hogy sok nő nem a pénzre vágyik, hanem egy olyan alfahímre, akiben megvan a kitartás, a talpraesettség és a törekvés, amire alapozni lehet a közös életet."

Tipp! Exkluzív képek a Barátok közt sztárjáról! Kattints a galériáért!


A pénz erősebb tabu, mint a szex



Aliz, mérnök (28)

"Igenis elegendő pénz nélkül nem működik egy kapcsolat, és nagyon kevés szerelem bírja ki éveken át a nélkülözést. Természetesen van különbség aközött, ha valaki a luxusra hajt, vagy csak szeretne biztonságban élni a párja mellett. Én nem a pénzre bukom, de voltam együtt 4 évig olyan pasival, aki szegény volt, és sokszor én adtam neki kölcsön. Úgy gondolom, hogy a férfinak legyen pénze, de csak annyi, amennyivel nőnek érezhetem magam mellette, és ne én hordjam a nadrágot."

Thinkstock
Thinkstock


Tipp! Lady Gaga mellet villant legújabb fotósorozatán. Kattints a galériáért! (+18)








Fecó, egyetemista (24)

"Sok olyan kapcsolatot ismerek, ahol a nő azért szakított, mert a pasi egy idő után már nem tudott 'villantani'. Az teljesen rendben van, hogy valaki nem akar a fickója mellett nyomorogni, de azt nem értem, hogy mi alapján kellene egy férfinak gazdagabbnak lennie, mint egy nőnek? Ma már nemtől függetlenül bárki tanulhat, és megszerezhet egy jól fizető állást, de úgy látom, a nők azt gondolják, hogy az Y kromoszómánk mellé milliókat is kapunk csak úgy az élettől. A csajok állandóan a függetlenségüket szajkózzák, mégis elvárják, hogy a pasik több pénzt tegyenek le az asztalra."

Thinkstock
Thinkstock


A nagy státuszkülönbség nyomasztó is lehet - a szakértő véleménye:

"Egy érett kapcsolat legfontosabb mutatói az érzelmi kölcsönösség, egymás tisztelete és a partneri viszony, ami sokkal fontosabb, mint az anyagi érdek" - vélekedik Győri Szilvia, szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus. "A pénz kétségtelenül sokat nyom a latban, de nem lehet kizárási kritérium a párválasztásban. Ugyanakkor ha két ember között túl élesek az anyagi különbségek, így pl. az egyiknek drága hobbijai vannak, nem biztos, hogy ebben a partnere is részt tud venni, és ha emiatt nem tudnak elég időt tölteni egymással, az könnyen a kapcsolat rovására mehet. Összességében egy párkapcsolat akkor működhet jól hosszú távon, ha hasonlóak a felek pénzügyi mozgásterei, ám a legfontosabb a közös értékrend, az egymás iránti bizalom, a 'mi-tudat' kialakítása, és ebben a formában a pénz nem lehet döntő tényező."


Gergely, közgazdász (30)

"Sok nőt ismerek, aki kizárólag a vagyont tekinti elsődleges mércének a párválasztásnál. Szerintem az elmúlt évek gazdasági eseményei radikálisan lecsökkentették a tehetős pasik számát, és vannak olyan barátaim, akik pár éve még milliókkal dobálóztak, ma meg már a hiteleiket sem tudják fizetni. Kíváncsi lennék, hogy manapság is megtalálják-e a számításukat ezek a pénzre hajtó nőszemélyek, vagy kénytelenek lejjebb adni az igényeikből..."

Átalakítunk! Szexi nőt varázsoltak a fiús Renátából! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.