házasság poligámia megcsalás monogámia kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Az a néhány ember, aki tudja rólam, hogy egy ilyen kapcsolatban élek, többnyire azt hiszi, csak kényszerből mentem bele, hogy megtartsam a páromat" - meséli egy igazi polikapcsolatban élő nő, aki önként vállalta azt, hogy nem ő lesz az egyetlen a párja életében. Felmerül a kérdés, hogy a nőknek ma már azzal is meg kell tanulniuk együtt élni, hogy a szeretett férfi életében csak a második-harmadik helyre kerülnek? Erre a kérdésre keresi a választ a Bezzeganya blog is.

Ha minden igaz, monogám vagyok. Soha nem kerültem még olyan helyzetbe, hogy egyszerre több emberbe legyek szerelmes, és ha egyszer valakibe szerelmes vagyok, nem vágyom mellette változatosságra. A kulturális örökség, amelyben nevelkedtem, azt a meggyőződést ültette el bennem, hogy szerelemmel az ember egyszerre csak egyvalaki felé fordulhat. Ha nem így van, az nem is szerelem. Ahogy az egyik közösségi oldalon keringő Johnny Depp-idézet mondja: ha két emberbe vagy szerelmes, válaszd a másodikat, mert az első kapcsolatoddal nyilván valami baj van. Sokan valóban így vagyunk kódolva. De sokan nem. Szeretném most elmondani a saját történetemet arról, hogyan szembesültem két különböző élethelyzetben is azzal, hogy a szerelem talán mégsem mindig kizárólagos, és hogyan jutottam el odáig, hogy elfogadjam ezt az igazságot, majd azonosuljak vele, és az életem egyik alapkövévé tegyem. A két legemlékezetesebb szerelmem poligám alkat volt. A második most a férjem, a gyerekem apja.

A cikket bővebben elolvashatod itt!


Thinkstock
Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.