Ha egy bizonyos kor után a nő nem kel el, könnyen bekerülhet az örök szingli skatulyába, de vajon ugyanez a sors vár az egyedülálló pasikra is? A Life.hu most arra volt kíváncsi, hogy a harmadik X után a férfiak miért válnak "láthatatlanná" a társkereső piacon.

Nőtlen férfiak, egyesüljetek!

Amikor egy nő ismerkedik - történjen az a virtuális térben vagy személyesen - neménél fogva jobban pozicionálja magát, hiszen a női titkos vonzerő mindig bódító, izgalmas és kifürkészhetetlen.Ugyanakkor a férfiakkal szemben támasztott (gyakran ellentmondó) követelmények ennél jóval komplexebbek: legyen megbízható, bátor, céltudatos és romantikus személyiség, fizesse a számlákat, olvasson a nő gondolataiban, mindig a maximumot nyújtsa az ágyban, de a nők részéről nem megengedett a gyengeség, a bizonytalanság vagy a túlzott érzelmi megnyilvánulás. Egy férfinak tehát számtalan (új) elvárásnak kell eleget tennie, és kevésbé kaphat esélyt a társkeresés világában, ha nem felel meg a fenti kritériumoknak.

Forrás: Thinkstock

Lilla, fodrász (30)
"Nem fogom sajnálni az egyedülálló pasikat, mert eleve több nő jut rájuk, plusz nekik sokkal több idejük van a családalapításra, és még bőven 40 felett is csinálhatnak gyereket. Szerintem a szingliségbe belesavanyodó férfiak félnek az elköteleződéstől meg a felelősségvállalástól, és úgy gondolom, ha egy 35 év felett pasi még mindig szingli, az egyszerűen nem alkalmas a házasságra. Ilyen például a bátyám: ő most 41 éves, eddig két komoly kapcsolat volt az életében, de még mindig nem lépett túl rajtuk. Nem is szeretek elmenni hozzá, mert az egész lakás úszik a mocsokban, és hiába mondom neki, hogy így nem fog magának normális nőt találni, és kezdjen már végre valamit az életével, csak keresi a kifogásokat, és siránkozik."


Egyedülálló + jóképű = problémás eset

A statisztikák szerint ma egyre több nő él 30 év felett egyedül, akik kénytelenek eltűrni a negatív megjegyzéseket és a visszatérő kellemetlen kérdéseket, hogy "Mi a baj veled?", de a társadalmi megbélyegzés nem csak rájuk érvényes. A hasonló korú független férfiakat is előszeretettel illetik olyan gúnynevekkel, mint a "playboy" és a "lúzer", vagy egyszerűen csak rájuk húzzák a "furcsa" jelzőt. Amikor egy nő megtudja, hogy a randipartnere egyedülálló, és soha nem volt házas, valószínűleg rögtön azt feltételezi, hogy képtelen felnőni, és minden bizonnyal nem kész arra, hogy érett férfiként viselkedjen egy kapcsolatban. Néha ezek a "tények" már önmagukban elegendőek ahhoz, hogy a nő azonnal kifaroljon a szituációból - anélkül, hogy időt szánna az illető megismerésére -, mert könnyen lehet, hogy szinglisége mögött más okok állnak.

Forrás: Thinkstock

Robi, kereskedelmi képviselő (37)
"Unom, hogy nem kellek senkinek, unom anyám kérdéseit és unom, hogy a barátaim mindig azzal jönnek, milyen rossz nekem, mert senki nem vár otthon. És? Ha akarom, egyedül is elutazhatok bárhová, ha mozizni akarok, kiveszek egy filmet, képes vagyok kimosni a gatyáimat, és vacsorát is tudok főzni magamnak. Lehet, hogy éretlen vagyok a házasságra, de a mai csajok is éretlenek, és volt már olyan kapcsolatom, ahol azt éreztem, én mindent beleadtam, mégis kevés volt a másiknak. Nincsenek nagy elvárásaim, csak egy szeretetre vágyó és szeretetet adni tudó nőre vágyom, de azt látom, hogy a normálisabbak is kezdenek megbolondulni, és még jól belém is rúgnak, ha azt látják, hogy kedves vagyok."


Régen irigyelt nőcsábászok, most kegyvesztett agglegények

Carl Weisman "Miért nem voltál soha házas?" című provokatív könyvében rávilágít arra, hogy az egyedülálló férfiak is tapasztalják a társadalmi kirekesztettséget, és több száz szingli pasival készített interjú után arra a megállapításra jutott, hogy sok nő inkább randizik egy 40-es elvált pasival, mint olyannal, aki még soha nem volt nős. A szerző szerint ezek a férfiak ugyanúgy vágynak egy boldog családi életre, de még nem találkoztak a megfelelő személlyel. Hozzáteszi, hogy a mai nők nagyon türelmetlenek, és amikor belebotlanak egy potenciális jelöltbe, elfelejtik azt az aprócska tényt, hogy ha egy 35 feletti férfi még nem adta a fejét a nősülésre, nem valószínű, hogy első gondolata rögtön a házasság lesz. Könyvében említést tesz a "80% dilemmáról" is, ami azt jelenti, hogy a férfiak szívesen belemennek egy kapcsolatba, ha sok az egyezőség, ám ezek a hasonlóságok nem elegendők ahhoz, hogy végérvényesen elkötelezzék magukat egy nő mellett.

Forrás: Thinkstock

János, pénzügyi elemző (42)
"A házasságról alkotott negatív véleményemet az élet tükrözi, és szerintem sok hozzám hasonló férfi is ugyanígy érez. A nősüléstől való félelmemet éppen a házas ismerőseim erősítik meg, akiknél azt látom, hogy alig van szabadidejük, a feleségük állandóan piszkálja őket, hol azért, mert nem segítenek be a házimunkába, hol meg azért, mert nem visznek haza elég pénzt. Arról már nem beszélve, hogy ha az asszony néha elengedi őket, és csapunk egy görbe estét, néhányan közülük a jegygyűrűt is leveszik csak azért, hogy szabadon flörtölgethessenek a csajokkal. A nők részéről pedig egyáltalán nem fair, hogy elítélik azokat a pasikat, akik még soha nem nősültek meg, de ha az illető már kétszer elvált, akkor senkinek nem jut eszébe, hogy valami gond lehet vele."

Szinglik, kifelé!

Amikor jócskán a harmadik X-en túl valaki az egyetlen szingli egy bizonyos társadalmi körben, sokkal inkább megkérdőjelezheti a saját értékeit, egyre bizonytalanabbá válhat, és ilyenkor a férfi úgy definiálhatja önmagát, mint akinek már lejárt a szavatossági ideje. Egy csupa agglegényből álló baráti társasággal mindig jó móka bulizni, de ha közülük valaki megtalálja a párját, könnyen megváltozik a klikk dinamikája. Ez egy teljesen más élmény, különösen azok számára, akik még mindig a párkeresési fázisban vannak, és emiatt sok férfi érezheti úgy, hogy kilóg a sorból. Ennél már csak az a rosszabb, ha az illetőnek állandóan azt kell hallgatnia, hogy legjobb barátja folyamatosan az új kedveséről áradozik. Ilyenkor a szingli férfiak bizonyos hányada kétségbeesik, ahelyett, hogy kiterjesztené az ismeretségi körét. A megváltozott élethelyzet nem vethet véget egy közeli barátságnak, és nincs olyan szabály, amely kimondja, hogy egy adott kor után ciki, ha egy pasi még nem mondta ki a boldogító igent.

Gazdag Enikő pszichológus véleménye:
"Ma egyre több középkorú férfi későn, vagy egyáltalán nem házasodik. Az agglegényekkel kapcsolatos mítoszok és sztereotípiák többnyire egyszerűek és pontatlanok, hisz lehetetlen lenne megbízható következtetéseket levonni az összes emberről, akik összeházasodtak, így a 30 feletti szingli férfiakról alkotott kép is messze elmarad a valóságtól. Az, hogy valaki miért marad egyedül ennyi idős korára, belső folyamatok függvénye. Bizonyos nőtlen férfiak esetében ez lehet érzelmi zavar, gyermekkorban kialakult torz énkép, az anya fixálódása, míg mások esetleg kötődési problémákkal küzdenek vagy a megszokás rabjai, és pánikba esnek a gondolattól, hogy másokkal osszák meg a mindennapi életüket. Sok független férfi nehéz lelki terheket cipel, és azok a figyelmeztetések - érkezzen az a nő vagy a család oldaláról -, melyek életközépi krízisére irányulnak, még jobban összezavarják az illetőt, ennek pedig zárkózott és védekező magatartás lehet a következménye. Az ő helyzetüket tovább bonyolítja, hogy nincs igazán olyan hely, ahol beszélni tudnának a problémáikról és az érzéseikről."

Fotó: Terry RichardsonKövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc, vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!


A 6 legdögösebb szingli sztármama Hollywoodbanhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120831-a-6-legdogosebb-szingli-sztarmama-hollywoodban-sandra-bullock-madonna-sofia.html Szinglik kontra feleségek - Ki mitől retteg?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110603-szex-szerelem-parkapcsolat-szinglik-kontra-felesegek-ki-mitol.html Ideálokat kergetnek a mai szinglik?http://www.life.hu/szeress/szerelem/20101111-idealokat-kergetnek-a-mai-szinglik.html Ha rágörcsölsz, örökre szingli maradsz!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20101021-ha-ragorcsolsz-orokre-szingli-maradsz.html