házasság párkapcsolat szex férfi LifeNight szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan úgy gondolják, hogy a férfiaknak könnyű, mert 40 évesen is megtalálhatják a számukra megfelelő társat, míg a nőknek sokkal nehezebb partnert találni ilyen idős korban. A Life.hu most arra volt kíváncsi, hogy valóban az elköteleződéstől félnek azok a pasik, akik 35 felett még egyedül vannak, vagy egyszerűen csak nehezen találják meg az ideális személyt. 

A társadalomban nagyon sok előítélet van azokkal szemben, akik egy bizonyos életkor felett még nem alapítottak családot, holott ennek számos személyes oka lehet: gyerekkori traumák, korábbi szerelmi csalódások, veszteségek, vagy egészen egyszerűen az illető még nem találta meg a számára megfelelő partnert. A nők ebből a szempontból nehezebb helyzetben vannak, mint a férfiak, de a pasiknak sem könnyű. Férfivélemények következnek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Tippünk: Pasik 35 felett - Nem kellenek senkinek?



Attila, webdesigner (35)

"Nekem alig van szabadidőm, és ilyenkor örülök, hogy elmehetek edzeni, vagy átugorhatok anyámékhoz, de arra már nincs energiám, hogy hajtsam a csajokat. Pontosan tudom, hogy a tökéletes nő nem létezik, de sajnos eddig még nem találkoztam olyannal, aki valamiért nagyon megfogott, és egyáltalán nem gondolom, hogy azért, mert képtelen lennék az elköteleződésre. Én tényleg szívesen összekötném az életemet valakivel, de szórakozóhelyekre nem járok, és nincs olyan nő az ismeretségi körömben, aki szóba jöhetne. Többször előfordult már velem, hogy a haverjaim be akartak mutatni valakinek, és érdekes módon a csaj első kérdése soha nem az volt, hogy milyen ember vagyok, hanem az, hogy mivel foglalkozom."

Péter, ügyvéd (36)

"Ez az egész dolog szerintem elég bután hangzik. Biztos vagyok benne, hogy minden szingli lány megnyalná mind a 10 ujját, ha szert tehetne egy 30 feletti facér pasira, akivel nem jár együtt egy elvált feleség és a havi tartásdíj. Úgy gondolom, hogy ma már más szelek fújnak, mint a szüleink korában - a nők később esnek teherbe, dolgoznak, így a házasodás is csak később kerül terítékre, csakúgy, mint a gyerekvállalás. A kettő kéz a kézben jár. Véleményem szerint nem lehet ennyire általánosítani, hogy egy 35 feletti pasi már lehúzhatja a rolót. Ehhez még vegyük hozzá azt is, hogy a férfiak sincsenek könnyű helyzetben a nőkkel: a harminc feletti lányoknál a biológiai óra ketyegésének a hangjától alig lehet egy értelmes mondatot váltani..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.