Spontán merevedésre vágyik Norbi

pornó szex szerelem merevedési zavar potenciazavar erotika merevedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi lepődtünk meg a legjobban, amikor Norbi felkereste a Life.hu szakértőjét, Győri Szilviát, hogy segítsen neki merevedési zavarának tisztázásában. A szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus azonban megnyugtatta őt, hogy emberfüggő, kinél mi idéz elő izgalmi állapotot.

Kérdezz a Life.hu szakértőitől! Tedd fel kérdésed a szakerto@life.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni.

"Jó napot!

Az lenne a kérdésem, hogy miért nem jön létre nálam spontán merevedés, mint más férfiaknál, ha meglátok egy szép nőt, a szexre gondolok, vagy éppen pornót nézek? Nálam ilyen nincs és nem is volt soha.

Családos, 35 éves apuka vagyok, de ez nagyon aggaszt engem. Amikor a páromhoz érek, létrejön ugyan a merevedés, és nagy ritkán akkor is volt már rá példa, amikor csak a feleségemre gondoltam. Általában azonban kell, hogy hozzáérjek, és hogy csókolózzunk. Enélkül sajnos nem megy. Fiatalabb korom óta küzdök ezzel a problémával, és nem értem, mi lehet a gond velem.

Miért megy ez a többi férfinak, és nekem miért nem?

Köszönöm,
Norbi"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Norbi!

Attól, hogy valakit vizuális inger ér, meglát egy nőt, vagy pornót néz, még nem kell, hogy merevedése legyen. Napközben sem kell spontán merevedésnek lennie, ez abszolút egyénfüggő. Egyeseknek van, másoknak nincs. Mindenkinek más-más ingerre van szüksége ahhoz, hogy szexuális izgalomba jöjjön. Az is teljesen rendben van, hogy számodra a párod érintése és a köztetek lévő intimitás megélése váltja ki ezt. Ez annyit tesz, hogy te ilyen beállítottságú vagy.

Fontos viszont, hogy ismerjük saját testünk működését, tehát tudnunk kell, hogy számunkra milyen ingerek okoznak szexuális izgalmat, mitől érezzük jól és biztonságban, valamint kellőképp ellazulva magunkat ahhoz, hogy meg tudjuk élni egy együttlét minden pillanatát, illetve hogy képesek legyünk átadni a kontrollt a partnerünknek is. Ennek kölcsönösen kell működnie.

Jó lenne tudni, hogy mi alapján gondolod azt, hogy ami veled történik, az nem helyénvaló. Érdemes átgondolni, hogy mennyire hiteles forrásból származhat ez az információ, mert tulajdonképpen az elképzelésed egy helytelen hiedelemből fakad. Képzeld csak el, milyen vicces lenne, ha minden férfinak merevedése lenne, aki meglát egy vonzó nőt, vagy csak épp valami erotikus dologra gondol.

Ha mélyebben is el szeretnél merülni a témában, az alábbi cikkeket ajánlom neked:
Megszűnő merevedés aktus közben - Ez áll a háttérben (18+)
Megdöbbentő szexfóbiák: A merevedési problémák háttere
Impotens férfi nem létezik! 6 kiváló módszer erekciós zavarok orvoslására

Üdvözlettel:
Győri Szilvia

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Az energetikai szimbólumok segítenekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130709-nagy-melinda-a-lifehu-kinai-asztrologia-es-asztrozofus-szakertoje-szerelemben.htmlÍgy gyógyítsd a széttöredezett hajadathttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-benke-rita-termeszetgyogyasz-a-tordezett-haj-apolasaban-gyogyitasaban-segit.htmlFejtsd le magadról a régebbi kötelékeket!http://www.life.hu/tested-lelked/20130626-a-lifehu-szakertoje-nagy-melinda-asztrologus-asztrozofus-segit-hogy-mi.html"Átok volt számomra a szüzességed!"http://www.life.hu/szeress/20130626-a-lifehu-szakertoje-gyori-szilvia-segit-hogyan-epitsd-magad-ujra.htmlKínai asztrológia - Ez vár a Kígyó szülöttekrehttp://www.life.hu/tested-lelked/20130619-kinai-asztrologia-vi-var-iden-a-kigyo-szulotteire-nagy-melinda.htmlHogyan szeressem a szendvicsgyereket?http://www.life.hu/anyaskodj/20130618-majsai-laszlo-a-lifehu-gyermekpszichologus-szakertoje-a-kozepso-gyermek-stzindromarol.htmlÖnsorsrontók: te miért dobod a pasit?http://www.life.hu/szeress/20130617-gyori-szilvia-a-lifehu-szakertoje-a-szerelem-tudatos-akadalyozasarol-ir.htmlKezelhető otthon a fogínysorvadás?http://www.life.hu/gyogyulj/20130613-dr-budai-zsolt-a-lifehu-fogorvos-szakorvosa-a-foginysorvadasrol-beszel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.