beszélgetés barátság randi ismerkedés kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Top Gun című filmből sokaknak ismerős lehet az idézet, miszerint "Vagy ágyba viszel, vagy tűnj el örökre". Ez ott ugyan felhívás keringőre, Hollywoodtól távol azonban inkább akkor üvöltjük ezt, amikor ő is ott van, én is ott vagyok, a szimpátia is megvan, de mégsem történik semmi. A Life.hu egy végtelenül kedves és őszinte levelet kapott, amely az egyik legtipikusabb férfiproblémára kérdez rá. Méghozzá arra, hogy miért nem hív már randira?

Szerelmes vagy? Nem tudod, miért nem működik? Tanácstalannak érzed magad?
Kérdezz a Life.hu szakértőitől a
szakerto@life.hu címen!


"Kedves Life.hu szakértők!

Tanácstalannak érzem magam egy férfival kapcsolatban, már a barátaim sem igazán tudják, mit mondjanak, ezért szeretném kérni egy kívülálló tanácsát.

A történet az, hogy körülbelül egy hónapja megismertem egy pasit. Ő egy nagyobb közértben dolgozik. Én mivel közel lakom ehhez a közérthez sokat járok oda, és már az első pillanattól nagyon szimpatikusnak tűnt. Mindig mosolyogva köszöntem és ő is. Majd egyik alkalommal megszólított és azóta is nagyon sokat dumálunk, Facebookon is, és élőben is. Nagyon jó fej, kedves, intelligens, eléggé oda vagyok érte. De részéről nem tudom, mi a helyzet.
Ha megyek vásárolni, már messziről integet, majd rögtön odajön, dumálunk. Tényleg nagyon sokat beszélünk, néha mondom is neki, hogy nem akarom, hogy bármi problémája származzon ebből. Facebookon is hol ő ír, hol én. Ott is jól el tudunk dumálni. Úgy gondolom, hogy nem vagyok neki közömbös, de nem tudom hova tenni a dolgot. Én régimódi lány vagyok, nem is szeretek 1-2 hét után belekezdeni egy kapcsolatba. Szeretem megismerni az illetőt. Viszont még randira sem hívott. Lehet, talán azért, hogy szinte mindennap találkozunk. Neki is elég húzos a munkaideje, és nekem is, én is reggeltől estig dolgozom, csak nagyobb időintervallumban. Van, mikor egy napra esik a szabadnapunk, de akkor sem történik semmi.

Tudom, hogy körülbelül 2,5 hónapja lett vége egy többéves kapcsolatának, és csalódott a másik félben. Talán ezért is fél kialakítani egy új kapcsolatot? Vagy csak barátként tekint rám, és én reagálom túl a dolgot? Én nem hívhatom mégsem randira, hisz nőként maradjon meg a tartásom.
Szerintetek mit kellene tennem? Vagy épp mint nem?
Válaszotok előre is köszönöm.

Üdvözlettel, Dália"

Thinkstock
Thinkstock

Kedves Dália!

A beszámolód szerint kölcsönösen keresitek egymás társaságát "kiszemelteddel". Ebből úgy tűnik, hogy kedveli a társaságodat, de legalábbis kíváncsi rád. Ő mesélt neked a 2,5 hónapja lezárult komoly kapcsolatáról vagy máshonnan, például a Facebookról tudod? Ha magától mesélt neked ilyen intim témáról, az annyiban jó jel lehet, hogy nem zárkózik el attól, hogy nyíltan beszéljetek egymással.

Mi a helyzet veled? Szeretnéd, ha azt gondolná, hogy van tartásod. De vajon megvetendő, ha te kezdeményezel? A kezdeményezés nem feltétlen jelenti, hogy randira hívod. Talán lehet mindezt "észrevétlenebbül" és fokozatosabban csinálni. Például első lépésként a munkaideje végén belibbenve megemlíthetnéd, hogy épp találkozol pár barátoddal, ha van kedve, csatlakozhat. Az, hogy mások is jelen vannak, és hogy nem előre megbeszélt időpontban és helyen történik a további ismerkedés, elveszi a dolog "élét", mindkettőtöket felszabadíthat, hisz voltaképp ez nem egy randi, viszont lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz. Azáltal, hogy elmondod, te mindenképp találkozol a barátaiddal, máris nem az ő válaszától fogsz függeni, így bárhogy reagál, "elegáns" maradhatsz.

Azt, hogy fél-e egy új kapcsolatba belemenni, megpróbálhatod az alapján kikövetkeztetni, hogy amúgy félénknek, bizonytalannak tűnik-e. Ám sokszor az amúgy magabiztosnak ható emberek pont a félénkségüket "álcázzák" túlzottan határozott viselkedéssel. Az ilyesfajta "álarc" gyakran azt eredményezi, hogy eltér, ahogy az illető gesztikulál, és amit mond. Hogyha fél is egy új kapcsolattól, ilyen baráti találkozónak "álcázott" randikkal oldhatod a félelmeit, ha több ilyen után sem lép, lesztek már olyan közeli kapcsolatban, hogy rákérdezhetsz, hogy érez.

Bárhogy is válaszol, gondolhatsz arra, hogy mindketten jobban jártok, ha olyan személyre fordítotok időt és energiát, aki kölcsönösen érdeklődik irántatok.

Sok szerencsét,
Böhönyi Márta, pszichológus, grafológus

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


A hét szexpóza: vitorlákat fel! (18+)http://www.life.hu/szeress/20131016-a-het-szexpoza-vitorlakat-fel-18.htmlEzért lépnek félre a diétázó pasikhttp://www.life.hu/szeress/20131015-ezert-lepnek-felre-a-dietazo-pasik-gyori-szilvia-es-deaki.htmlVaj vagy margarin? - Forró szextipp éjszakára (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120702-vaj-vagy-margarin-forro-szextipp-ejszakara-18.html3 ok, amiért nem tud elélvezni a férfihttp://www.life.hu/szeress/20131011-gyori-szilvia-szakerto-segit-stressz-teljesitmenykenyszer-es-onbizalomhiany-miatt-nem.htmlElélvezhetsz attól, hogy egy széken ülsz?http://www.life.hu/szeress/20131012-elelvezhetsz-attol-hogy-egy-szeken-ulsz-meglepo-es-uj.htmlHűség vagy megcsalás? - Ezért lépünk félrehttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120223-szerelem-parkapcsolat-miert-csaljuk-meg-azt-akit-igazan-szeretunk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.