Biztos, hogy haverkodnom kell az exemmel?

Forrás: Thinkstock -
exbarát Deáki Tímea barátság exbarátnő szerelem szakértő szakítás kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szabadulj meg az ártó extől! című cikkünkben óva intettünk mindenkit attól, hogy szexuális kapcsolatot alakítson ki volt szerelmével a szakítást követően. Arról azonban nem esett szó, hogyan kössünk barátságot a múlttal, ha már elült a vihar. Deáki Tímea, a Life.hu párterapeuta szakértője segít ebben.
Forrás: Thinkstock

Mennyire valós is ez az igény?

Miért tud hiányozni egy ember barátsága, ha egyszer már szerelemként nem vált be? Miért hisszük azt, hogy az ex már nem néz ránk többé "úgy"? Miért hisszük, hogy mi sem tesszük ezt? Az sem mindegy, hogy van-e éppen párunk, amikor elérkezettnek látjuk az időt az újbóli kapcsolatfelvételre. Ha épp nincs, ott kilóg a lóláb, ha pedig van, akkor az új partnernek kell magyarázkodnunk.

Deáki Tímeának az a véleménye, hogy nem lehet általánosítani, mikor jött el az idő a kapcsolat újrafelvételére, hiszen mindenkinek más a feldolgozási ideje. Az is tény, hogy csak akkor szabad próbálkozni, ha már egyáltalán nem képzeljük őt magunk elé intim helyzetben, nem fordulunk meg az utcán az illatát viselő emberek után, és nem nosztalgiázunk a vele eltöltött szép perceken.

Ha mindezek ellenére úgy érezzük, az ex közelsége barátként igenis szükséges, az alábbi dolgokra mindenképp érdemes figyelni:

A kapcsolatfelvétel: Fel kell térképezni, valóban igényli-e mindkét fél ezt az új alapra helyezett kapcsolatot. Erre egy-két puhatolózó levél alkalmas lehet, de tudni kell olvasni a sorok között is. Buktató lehet, ha a másik fél csak nagyon udvarias, és azért ad olyan válaszokat, ami bizakodásra ad okot.

Forrás: Thinkstock

Az új szerelem: Ha valóban igény van a kapcsolatra, akkor már csak az aktuális párunkat kell bevonni. A legtisztább, ha ő is tud az új helyzetről. Komoly konfliktust okozhat ugyanis, ha egy ilyen dolog menet közben derül ki, mert ez szinte kimagyarázhatatlan. Ha elmondjuk az új társunknak, akkor onnantól az ő jeleire is nagyon oda kell figyelni. Lehet, hogy azt mondja, nem bánja, de erről meg kell bizonyosodni.

Az eredmény: Nem utolsósorban mérlegelni kell, hogy az ex barátsága valóban fontos-e annyira, hogy emiatt akár az új párunkat is elveszítsük. Ezt sajnos reális veszély, hiszen sokkal hamarabb összejövünk az exünkkel magány esetén, ha erre módunk van, mint egy új emberrel.

Szóval érdemes óvatosan közelíteni egy ilyen jellegű kapcsolat felé. Lehet ugyanis, hogy nem a volt szerelem a legalkalmasabb a legjobb barát szerepére.

Te hányat bírsz? A lány, aki ötször élvez el (18+)http://www.life.hu/szeress/20140126-gyori-szilvia-a-sorozatos-es-a-kulonbozo-pozokban-elert-orgazmusokban-segit-olvasonknak.htmlPunci vagy suna? Kéne egy fasza név a vaginának!http://www.life.hu/szeress/20140122-kene-egy-fasza-nev-a-huvelynek-vagina-huvely-punci-nuni-penisz.htmlMegtanulhatsz némán szeretkezni: Ez kell hozzá!http://www.life.hu/szeress/20140121-a-ferfi-agy-12-no-voltam-ez-a-ferfi-a-szerelemfuggo-holtodiglan-a-soha-hatara.htmlSzeretőből nem leszel barátnő!http://www.life.hu/szeress/20140119-deaki-timea-brigitta-elmondja-miert-nem-lesznek-a-nok-soha-szeretobol-baratnok.htmlFérfivélemény: "Jöhet a fogamzásgátló"http://www.life.hu/szeress/20140117-ferfi-fogamzasgatlot-a-ferfiak-beszednek-a-mellekhatasoktol-felnek-csupan.htmlA Juliette társaság: Agy - mint első számú erogén zónahttp://www.life.hu/szeress/20140114-sasha-grey-a-juliette-tarsasag-cimu-elso-regenyenek-konyvkritikaja.htmlAz orgazmuskészség a pasiknál alap, nőknél nemhttp://www.life.hu/szeress/20140110-gyori-szilvia-szexualpszichologus-ir-az-orgazmuskeszseg-kialakulasarol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.