Néhány óra különbséggel halt meg a házaspár

Forrás: Thinkstock -
halál szívelégtelenség vesebetegség Floreen Hale Ed Hale haldoklás kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatvan éve kezdődött és néhány órányi különbséggel ért véget Floreen és Ed Hale csodálatos szerelmi története. A pár olyannyira szerette egymást, hogy a "halál sem tudta szétválasztani őket".

Akik igazán szeretik egymást, nem is tudnak a másik nélkül élni, legalábbis Floreen és Ed története szerint.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A súlyos vesebetegségben haldokló 83 éves Ed több napos eszméletlenség után, amikor magához tért, rögtön feleségét akarta látni. Nem is tudta, hogy a 82 éves asszonyt - aki nem akart férje nélkül tovább élni - az idő alatt súlyos szívelégtelenség miatt egy ötven kilométerrel arrébb lévő kórházba szállították. Ahogy Ed Floreent, Floreen Edet hiányolta és emlegette folyamatosan - írja a Daily Mail.

Az intézmények vezetői - látva a két öreg megható szerelmét és ragaszkodását - úgy döntöttek, mindent megtesznek, hogy a pár tagjai együtt lehessenek, együtt tölthessék az utolsó óráikat: közös szobát kaptak, ágyukat pedig olyan közel tolták egymáshoz, hogy foghassák egymás kezét.

Néhány napig éltek még így együtt: előbb Floeeren halt meg, majd rá 36 órára elment Ed is. „Apa úgy halt meg, ahogy élt. Úriemberként. Most is előreengedte anyát” - írta lányuk, Renee Hirsch blogjában.

Floreen és Ed kapcsolata komoly nehézségek árán teljesült be, bár szerelem volt első látásra. Azután találkoztak, ahogy az asszony autóbalesetben elveszítette első férjét, a szülei pedig nem akarták áldásukat adni az új frigyre. A pár végül 1953. májusában házasodott össze, és lányuk szerint elválaszthatatlanok voltak egymástól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.