Az orosz államfő hivatalos életrajzából törölték a családi állapotát.

A válás tényét az elnöki szóvivő megerősítette - jelentette a Rosszija 24 állami hírtelevízió. "Ez azt jelenti, hogy kimondták a válást" - mondta Dmitrij Peszkov az állami hírügynökség érdeklődésére válaszolva. A fejleményről azonban semmilyen közlést nem helyeztek el a Kreml honlapján. Vlagyimir Putyin hivatalos életrajzát viszont megváltoztatták úgy, hogy abban már nem tüntetik fel a családi állapotát – tudósít az MTI. 

Vlagyimir Putyin és Ljudmila PutyinaForrás: AFP/Alexander Zemlianichenko

Az eddigi "nős" kifejezés helyett semmilyen más meghatározás nem szerepel a módosított életrajzban, és a politikus volt feleségének, Ljudmila Putyinának neve nem lelhető már fel családtagjainak felsorolásában. Ott csupán az orosz államfő lányait, Mariját és Katyerinát tüntetik fel.

Az orosz államfő és volt felesége tavaly június 6-án jelentették be a nyilvánosságnak, hogy több mint 30 év házasságban eltöltött idő után el akarnak válni. Putyin korábban azt mondta, azért váltak szét útjaik, mert munkája a teljes nyilvánosság előtt zajlik, és ezt az életformát felesége nem szívleli, bár hosszú évekig kitartott mellette. Ljudmila Putyina pedig úgy fogalmazott, házasságuk sorsát megpecsételte, hogy férje munkája miatt gyakorlatilag soha nem találkoztak, gyermekeik felnőttek, már a saját életüket élik.
A bulvársajtóban és az interneten egyből szárnyra kaptak olyan hírek, miszerint az államfő Alina Kabajeva olimpiai bajnok orosz tornásznő miatt döntött a válásról. Ezt az elnöki szóvivő cáfolta.